Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Κίνδυνο προώθησης μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Κύπρο "βλέπει" ο ΥΠΕΣ

Share this:

Για κύκλωμα, με επικεφαλής γνωστό Τούρκο σεσημασμένο διακινητή, που ευθύνεται για την ξαφνική ροή προσφύγων στην Κύπρο, κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος. Ο υπουργός Εσωτερικών εκφράζει παράλληλα, ανησυχίες για μαζική ροή στην Κύπρο, από την Τουρκία, μετά και την νέα άφιξη Σύρων προσφύγων στον Κάτω Πύργο. 

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες, οι αρχές της δημοκρατίας προβληματίζονται ιδιαίτερα, αφού οι περισσότεροι Σύροι που επιλέγουν να έρθουν στην Κύπρο έχουν κάποιον να τους περιμένει στο νησί. 

"Πρόκειται για ελεγχόμενη και στοχευμένη ροή προσφύγων προς την Δημοκρατία. Επικεφαλής του κυκλώματος, βρίσκεται γνωστός Τούρκος σεσημασμένος διακινητής. Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών της Δημοκρατίας, την επόμενη βδομάδα θα επιχειρήσουν να στείλουν στην Κύπρο άλλους επτακόσιους πρόσφυγες", εξήγησε ο κ. Χάσικος. 

Ο κύριος Χάσικος ανέφερε ότι οι αρχές είναι σε θέση να διαχειριστούν το ζήτημα, δεδομένου ότι η ροή θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τιμά όλες τις συμφωνίες που αφορούν την προσφυγική κρίση και θέλει να βοηθήσει. Ωστόσο, επισήμανε η Κύπρος είναι ημικατεχόμενο νησί και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να στείλει μηνύματα ότι αποτελεί προσκλητήριο.

Πηγή: http://ift.tt/2jPQUUi

February 04, 2017 at 10:15PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος