Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εκστρατεία με συνέπειες για την Τουρκία-Ανεπιθύμητος και στην Αυστρία ο Ερντογάν

Share this:

Τείχη υψώνουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην εκστρατεία του υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, η μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση μετά την άλλη.

Μετά το όχι του Βερολίνου, και η Βιέννη κρίνει ανεπιθύμητο τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον Αυστριακό ΥΠΕΞ Σεμπάστιαν Κουρτς να τονίζει ότι δεν θα επιτρέψουν την διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης σε αυστριακό έδαφος.

 «Απορρίπτουμε σαφώς την μεταφορά στην Αυστρία του τουρκικού προεκλογικού αγώνα και της πόλωσης γιατί αυτό θα οδηγούσε σε αυξημένες εντάσεις και θα προκαλούσε διχόνοια στις τάξεις της τουρκικής κοινότητας στην χώρα μας,» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας, Σεπάστιαν Κουρτς.

Για ανευθυνότητα και πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών κατηγόρησε τον κύριο Κουρτς το τουρκικό ΥΠΕΞ, ενώ ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Νουμάν Κουρτουλμούς τόνισε ότι, παρά την κριτική, θα συνεχίσουν στον προγραμματισμό της εκστρατείας σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, νέα θέματα προκύπτουν στην γερμανοτουρκική κόντρα. Χθες οι αρχές στην Άκυρα αποφάσισαν την προφυλάκιση του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, με τις κατηγορίες της διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας και υποκίνησης μίσους. Ο 43χρονος Ντενίζ Γιουτζέλ, με γερμανική και τουρκική υπηκοότητα, είχε συλληφθεί για την δημοσιοποίηση προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Τούρκου Υπ. Ενέργειας και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαιράκ, μέσα από την οποία δημιουργούνταν υπόνοιες για αμφιλεγόμενες δοσοληψίες.

 «Η σύλληψη του Ντενίζ Γιουντζέλ, είναι ακόμη ένα πλήγμα στην ελευθερία της σκέψης,» ανέφερε ο Baris Yarkadas, Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Διαδηλώσεις υπέρ του Γιουντζέλ πραγματοποιούνται σε Γερμανία και Τουρκία, ενώ έντονα αντέδρασε στην είδηση και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε πικρή και απογοητευτική την απόφαση των τουρκικών αρχών, ενώ ο ΥΠΕΞ της χώρας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί την αρχή του κράτους δικαίου. Με τέτοιες αποφάσεις ανέφερε εξάλλου ο Γερμανός Υπ. Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε είναι αδύνατη.

Με αιχμηρούς τίτλους κατά της τουρκικής κυβέρνησης με αφορμή την προφυλάκιση Γιουτζέλ κυκλοφόρησε ο γερμανικός τύπος σήμερα. Ξεχωρίζει σχόλιο της Suddeutsche Zeitung, που χαρακτηρίζει την Τουρκία αυταρχικό κράτος που στραγγαλίζει την ελευθερία του τύπου. 



Πηγή: http://ift.tt/2mASgVD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος