Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τη μελέτη του για το ΓεΣΥ παρουσίασε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος στον ΠτΔ

Share this:

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μελέτη του για το Γενικό Σχέδιο Υγείας – Στην παρουσία των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών- Έκανε λόγο για επικοιδομητική σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΠΙΣ

Τη μελέτη που ολοκλήρωσε για το Γενικό Σχέδιο Υγείας παρουσίασε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), σε συνάντηση στο Προεδρικό.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς επαφών που άρχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους σημαντικότερους εταίρους στα θέματα υγείας, προκείμενου να προωθηθούν τα θέματα των μεταρρυθμίσεων του τομέα της υγείας, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Παμπορίδης είπε ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος είχε την ευκαιρία σήμερα να παρουσιάσει και να παραδώσει μία μελέτη την οποία έχει ολοκληρώσει με την οποία εγείρει κάποια ζητήματα τα οποία απασχολούν πρωτίστως τα μέλη της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου για τις επικείμενες αλλαγές.

«Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διασαφηνιστούν όλα εκείνα τα ζητήματα που παραμένουν εκκρεμή για να προωθηθούν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ» είπε.

Ερωτηθείς πότε θα εφαρμοστεί το ΓεΣΥ και αν επηρεάζονται τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα τέθηκαν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, και όχι από το Υπουργείο Υγείας, «και επί αυτής της βάσης κινούμαστε» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «δεν εξαρτάται από την Κυβέρνηση, είναι στη Βουλή το όλο θέμα».

Για «πολύ εποικοδομητική» σύσκεψη, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, προσθέτοντας ότι επικράτησε «κλίμα καλής θέλησης από όλους να ακούσουν τους προβληματισμούς που έχουν εγερθεί μετά από την αποπεράτωση της μελέτης, με στόχο και σκοπό να προχωρήσουμε με τέτοιες πρακτικές και να οδηγήσουμε τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας στο πολυπόθητο εκείνο έργο, αυτό που ονομάζουμε Σχέδιο Υγείας».

Σήμερα, είπε, με παρουσία και την παρέμβαση του Προέδρου και με τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, έγινε μια καταρχήν παρουσίαση των βασικών πτυχών της μελέτης του ΠΙΣ, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Αγαθαγγέλου, περιέχει εποικοδομητικές εισηγήσεις, αλλά ταυτόχρονα παραδοχές και προβληματισμούς.

«Στόχος όλων μας είναι να συμβάλουμε εποικοδομητικά, θα παραμείνουμε βαθιά προσηλωμένοι στις προσπάθειες της πολιτείας να εφαρμόσουμε το εθνικό Σχέδιο Υγείας» είπε και πρόσθεσε ότι οι εισηγήσεις και οποιεσδήποτε διαφωνίες δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη, αλλά στόχος είναι προβλήματα που ακόμη υπάρχουν να αντιμετωπιστούν.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα πως «με όλη την καλή διάθεση και τον ειλικρινή, δημοκρατικό διάλογο θα φτάσουμε στο αίσιο αποτέλεσμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Πηγή: http://ift.tt/2moQNF8

February 28, 2017 at 03:23PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος