Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Mαρτυρία του Μ. Χατζηττοφή για το ζεύγος Ηροδότου

Share this:

Με τη μαρτυρία του ανθρώπου που εγκατέστησε το  ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ξενοδοχείου, στο οποίο εργαζόταν η αυτόπτης μάρτυρας του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος  που ενεπλάκη η Έφη Ηροδότου,  συνεχίστηκε σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας,  η εκδίκαση της υπόθεσης των γονιών της Έφης,  Ηρόδοτου και Νίτσας Ηροδότου.

Κατά την κύρια εξέταση του μάρτυρα κατηγορίας από την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Χρίστια Κυθραιώτου, ο  Προγραμματιστής –Μηχανογράφος Μάριος Χατζηττοφής διάβασε μέρος της κατάθεσης που είχε δώσει στην Αστυνομία στις 11 Μαΐου του 2011, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο σύστημα το είχε εγκαταστήσει η εταιρεία στην οποία είναι συνιδιοκτήτης μαζί με τον αδερφό του.

Ανέφερε μάλιστα ότι το σύστημα το είχε εγκαταστήσει ο ίδιος προσωπικά και είχε εκπαιδεύσει τον  Κυριάκο Κυριάκου, υπάλληλο του ξενοδοχείου, για να το χειρίζεται. Είπε επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ο μόνος που είχε τη δυνατότητα να επεμβαίνει στο σύστημα.

Ο κ. Χατζηττοφής εξήγησε με λεπτομέρεια στο δικαστήριο τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι μετά από έλεγχο που είχε προβεί ο ίδιος είχε διαπιστώσει ότι το αρχικό αρχείο (back up) του συστήματος από τις 27/12/2007 μέχρι τις 13/5/2009 ήταν απενεργοποιημένο.

Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με το σύστημα,  στις 27/12/2007, η Στέλλα Παναγιώτου, υπάλληλος του ξενοδοχείου και αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, είχε αρχίσει δουλεία στις 5.20 το πρωί και τέλειωσε στις 13.19 το μεσημέρι.
Είπε ακόμη ότι λόγω του ότι η διαδικασία φυλάξεως του αρχικού αρχείου ήταν απενεργοποιημένη ήταν αδύνατο να ελεγχθεί κατά πόσον είχαν γίνει οποιεσδήποτε επεμβάσεις στο σύστημα.

Εξάλλου, διαβάζοντας μέρος της συμπληρωματικής του κατάθεσης που είχε δώσει στην Αστυνομία στις 27 Μαΐου του 2011, ο κ. Χατζηττοφής ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν αναθέτει  την ανάπτυξη ή εφαρμογή των προγραμμάτων της σε τρίτους.

Ερωτηθείς στην κατάθεση του εάν είχε συνεργαστεί με τον Σέρβο Γκόραν Βούτζικ, είχε απαντήσει ότι δεν γνωρίζει κανένα με αυτό το όνομα  και πως ουδέποτε ανατέθηκε σε αυτό το άτομο να εγκαταστήσει το  λογισμικό πρόγραμμα  ωραρίου στο ξενοδοχείο και ουδέποτε είχε συνεργαστεί μαζί του.  Επανέλαβε ότι το σύστημα εγκατέστησε ο ίδιος και πως ο μόνος που το χειριζόταν ήταν ο Κυριάκος Κυριάκου τον οποίο είχε εκπαιδεύσει γι’ αυτό το σκοπό.

Σε σύντομη αντεξέταση του από το δικηγόρο του ζεύγους Ηροδότου, Κρις Τριανταφυλλίδη,  ο μάρτυρας είπε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα το σχεδίασε ο ίδιος κατά παραγγελία του ξενοδοχείου, λέγοντας επίσης ότι λόγω του ότι στις 27/12/2007 το back up του προγράμματος δεν λειτουργούσε δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί το κατά πόσο έγινε οποιαδήποτε επέμβαση.

Ερωτηθείς εάν το σύστημα της εταιρείας θεωρείται αξιόπιστο, απάντησε καταφατικά επικαλούμενος τη 18χρονη λειτουργία του.

Είπε ακόμη ότι τους κατηγορούμενους δεν τους γνωρίζει και πως τους βλέπει για πρώτη φορά σήμερα στο δικαστήριο. Είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν το ξενοδοχείο ή οποιοσδήποτε άλλος ανέθεσε στον Γκόραν Βούτζικ να χειριστεί το πρόγραμμα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι ορισμένη να συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου στις 10 το πρωί με νέο μάρτυρα την Μαρία Πενταλιώτου. Το Δικαστήριο όρισε επίσης δύο νέες δικάσιμους στις 23 και 24 Μαρτίου, στις 11 και 10 το πρωί αντίστοιχα.  Οι κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση.

Οι γονείς της Έφης Ηροδότου αντιμετωπίζουν πέντε συνολικά κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης σε ψευδορκία, της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, της πλαστογραφίας εγγράφου και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16 Δεκεμβρίου 2008 και 3 Ιουλίου 2009.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση της Έφης Ηροδότου, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για το θανατηφόρο της 27ης Δεκεμβρίου 2007, με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου, είναι ορισμένη για ακρόαση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Πηγή: http://ift.tt/2m3HaL0

February 28, 2017 at 07:36PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος