Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΟΙΚ: Ανάκαμψη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

Share this:

Την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς ανάπτυξης και τις νέες προοπτικές που διανοίγονται για την οικονομία της Κύπρου εξέφρασε, ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι υποχρέωση να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί το περιβάλλον σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

 «Είναι με ικανοποίηση που βλέπουμε πλέον ότι η οικονομία μας ανακάμπτει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ότι οι επενδύσεις άρχισαν να πραγματοποιούνται, ότι θέσεις εργασίας άρχισαν να δημιουργούνται ξανά και η ανεργία να μειώνονται. Αλλά θεωρώ πως είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι έχουμε δρόμο ακόμη να διανύσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και πρέπει να δημιουργήσουμε μια ακόμη πιο ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία,» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης.

Ο υπουργός οικονομικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες της κυβέρνησης για δημιουργία συνθηκών σταθερότητας και εμπιστοσύνης, κάνοντας λόγο για πολιτική της κοινής λογικής η οποία επέτρεψε σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα.

 «Προωθήσαμε αλλαγές στον τραπεζικό τομέα, την κοινωνική πολιτική, στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, στην φορολογική διαχείριση, καταργήσαμε δημόσιους οργανισμούς που είχαν εξαντλήσει το ρόλο και την αποστολή τους, ολοκληρώσαμε έγκαιρα και με επιτυχία το πρόγραμμα στήριξης και ξανακερδίσαμε την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και βεβαίως, αφήσαμε πίσω τις πολιτικές των ελλειμμάτων και λειτουργούμε από τον 2014 με ισοσκελισμένο ουσιαστικά προϋπολογισμό. Δηλαδή ως κράτος δαπανούμε αυτά που εισπράττουμε αλλά τίποτα περισσότερο»

Κλείνοντας την ομιλία του στην παρουσίαση του έργου Limassol Del Mar, στη Λεμεσό, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να αποφύγουμε την επανάληψη λαθών του παρελθόντος. 



Πηγή: http://ift.tt/2l7Zh33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος