Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Συρία διχάζει-Προς σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσία στο Σ. Ασφαλείας

Share this:

Σε υψηλούς τόνους συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της επιβολής κυρώσεων κατά της Συρίας λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για χρήση χημικών όπλων.

Όπως ήταν αναμενόμενο , έντονα επικριτικές κατά της συριακής κυβέρνησης ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ψήφισαν υπέρ των κυρώσεων, ενώ στον αντίποδα , η Ρωσία, άσκησε βέτο , προστατεύοντας εκ νέου τον σύμμαχό της Μπασάρ Αλ ʼσαντ μαζί με την Κίνα.

Ξεκάθαρος άλλωστε για τις προθέσεις της Μόσχας έναντι του ψηφίσματος ήταν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 «Όσο για τις κυρώσεις, θεωρώ ότι είναι τελείως ανάρμοστες απέναντι στην συριακή ηγεσία διότι δεν θα βοηθήσουν την ειρηνευτική διαδικασία αλλά θα την εμποδίσουν και θα υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στην διαδικασία των συνομιλιών. Η Ρωσία δεν θα στηρίξει οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις κατά της Συρίας,» ανέφερε ο κ Πούτιν

Το προσχέδιο του ψηφίσματος, το οποίο υπέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία προέβλεπε την επιβολή ταξιδιωτικής απαγόρευσης και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων 11 Σύρων, κατά βάση, στρατιωτικών, και 10 οργανισμών. Βασίζεται, σύμφωνα με την αιτιολόγηση της πρότασης, στα συμπεράσματα κοινής έρευνας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του οργανισμού για την απαγόρευση χημικών όπλων, που έκανε λόγο για τουλάχιστον 3 επιθέσεις με χημικά όπλα το 2014 και 2015 από τον συριακό στρατό.



Πηγή: http://ift.tt/2m9OZ2l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος