Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Νέα σπουδαία δωρεά στο Παν.Κύπρου απο τον δρ.Αρτέμη X"Παναγή

Share this:

Νεα σπουδαία δωρεά απο τον δρ.Αρτέμη Χατζηπαναγή δέχθηκε σήμερα το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο δρ. Χατζηπαναγής, σημειώνεται ότι πρόσφατα προέβη σε δωρεά ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ,εις μνήμην της αείμνηστης μητέρας του, Χρυσταλλούς Χατζηπαναγή, και προς τιμήν του χωριού Πλάτρες, σύμφωνα με ανακοίνωση.


Το ΠΚ αποφάσισε ως ελάχιστη ένδειξης ευγνωμοσύνης για την προσφορά του δωρητή, να δώσει σ΄ ένα αμφιθέατρο, και μια αίθουσα διδασκαλίας, τα οποία βρίσκονται εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, τις ονομασίες Αμφιθέατρο  ‘Χρυσταλλού Χατζηπαναγή’  και αίθουσα διδασκαλίας ‘Πλάτρες’.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή του συμφωνητικού εγγράφου, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και τη βαθιά εκτίμηση της πανεπιστημιακής κοινότητας προς την οικογένεια Χατζηπαναγή για την έμπρακτη επίδειξη εμπιστοσύνης στο Πανεπιστήμιο και τη διασύνδεση του ονόματος του δωρητή με τα πιο δημιουργικά εγχειρήματα του Ιδρύματος και σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχές το γεγονός ότι αίθουσες εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων θα φέρουν παραδοσιακά κυπριακά ονόματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Μάνθος Μαυρομμάτης αναφέρθηκε στη μετριοφροσύνη του κ. Χατζηπαναγή, αφού όπως σημείωσε, δεν ζήτησε οποιαδήποτε δημοσιότητα της δωρεάς του στους όρους του συμβολαίου.

Σημειώνεται τέλος, ότι στην  προηγούμενη τελετή υπογραφής της πρώτης δωρεάς του, ο Δρ Αρτέμης Χατζηπαναγής είπε ότι «ήμουν αρκετά τυχερός να αποκτήσω οικονομική ανεξαρτησία. Αποφάσισα να μοιραστώ αρκετό ποσό της οικονομικής μου τύχης με κάτι στην Κύπρο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου», για να τονίσει ότι αισθάνεται υπερήφανος να συνδέει το όνομα των γονέων του με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Πηγή: http://ift.tt/2mBhDXC

February 28, 2017 at 07:34PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος