Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

12 δολοφονίες Ε/κ στην Καρπασία από το 1976-1999 αλλά δεν υπάρχει αρχείο

Share this:

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έποικοι φέρονται να δολοφόνησαν τους δώδεκα Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στην κατεχόμενη Καρπασία, την περίοδο 1976 1999. Οι δώδεκα ήταν ηλικιωμένοι που ζούσαν μόνοι τους, και η δολοφονίες τους διαπράχθηκαν με σκοπό οι έποικοι να οικειοποιηθούν τις κατοικίες τους. 

Οι οικογένειες των δολοφονηθέντων ζητούν σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών, να αποχαρακτηριστεί από εμπιστευτικός, ο σχετικός φάκελος προκειμένου τα ονόματα των 12 εγκλωβισμένων να περιληφθούν στον κατάλογο των πεσόντων, συνεπεία, της τουρκικής εισβολής. 

Το υπουργείο εξωτερικών με απαντητική επιστολή του Γενικού Διευθυντή Αλέξανδρου Ζήνων προς την βουλή, υπέδειξε ότι το θέμα θα πρέπει να τύχει χειρισμού από την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων και τον Επίτροπο Προεδρίας. Προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κατάλογος δολοφονηθέντων εγκλωβισμένων στο αρχείο του Υπουργείου, αλλά διάφορες πληροφορίες για κάθε περίπτωση οι οποίες προέρχονταν από διάφορες πηγές, περιλαμβανομένων κυρίως από την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων. 

"Πρόκειται για παλαιές υποθέσεις, για τις οποίες το ΥΠΕΞ προέβη άμεσα σε παραστάσεις, κυρίως προς τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και σε ενέργειες προς διεθνή φόρα. Αν προκύψουν νέα στοιχεία το ΥΠΕΞ, θα επιληφθεί άμεσα, εξήγησε ο ΓΔ του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Ζήνων". 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης έστειλε τον περασμένο μήνα επιστολή στον Επίτροπο Προεδρίας, με την οποία ζητά ενημέρωση σχετικά με το αίτημα των οικογενειών των δολοφονηθέντων, τα ονόματα των 12 να περιληφθούν στον κατάλογο των πεσόντων, συνεπεία, της τουρκικής εισβολής.

Πηγή: http://ift.tt/2kB7hc9

February 04, 2017 at 10:14PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος