Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Στο κόκκινο οι στέγες των ασυνόδευτων παιδιών

Share this:

 Έφτασαν στην Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον.

Κατέληξαν όμως σε στέγες μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο λόγος για 110 ασυνόδευτα παιδιά που ήρθαν πριν από μήνες με άλλους μετανάστες στην Κύπρο και τα οποία φιλοξενούνται τώρα σε τέσσερις στέγες χωρίς να έχουν πρόσβαση σε πλήρη εκπαίδευση

Η εκπρόσωπος του UNCHR κ Στροβολίδου μας ανέφερε πως “ Στην Κύπρο αυτήν την στιγμή όπως είπαμε είναι αρκετά τα παιδιά προσφύγων κυρίως τα ασυνόδευτα χωρισμένα από την οικογένεια τους παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο κάποια λιγότερο και κάποια μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γίνονται προσπάθειες από πλευρά Υπουργείου Παιδείας και κάποια από τα παιδιά αυτά παρακολουθούν απογευματινά μαθήματα”

Τα περισσότερα ασυνόδευτα παιδιά είναι ηλικίας 16 με 17 ετών. Βρίσκονται κοντά στην ενηλικίωση και η στήριξη την οποία χρειάζονται σε αυτό το μεταβατικό στάδιο θα πρέπει να ενισχυθεί. Θα πρέπει να ενταχθούν το συντομότερο σε σχολεία, ενώ θα πρέπει να βελτιωθούν και οι συνθήκες διαβίωσης τους, αφού οι στέγες είναι υπερπλήρεις

 «Πάρα πολύ σημαντικό στην προστασία των παιδιών είναι να ληφθούν τα μέτρα/για τον εντοπισμό και την επανένωση με την οικογένεια τους/ παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην κυπριακή δημοκρατία οφείλεται και στις διαδικασίες άλλων χωρών,» δήλωσε η κ Στροβολίδου.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση στα ασυνόδευτα παιδιά που ζητούν άσυλο. Πρόκειται για παιδιά που έχουν υποστεί τραυματικές εμπειρίες στις χώρες τους, αλλά και κατά το ταξίδι διαφυγής τους. Τα περισσότερα είναι από τη Συρία και τη Σομαλία και όπως ανέφερε στον Αντέννα η κυρία Στροβολίδου, θα αρχίσει σύντομα πρόγραμμα για ανάδοχες οικογένειες πάντα με την συμμετοχή και έγκριση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.



Πηγή: http://ift.tt/2lVQ1iB

February 18, 2017 at 10:29PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος