Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

950 Ε/Κ και 309 Τ/Κ παραμένουν στη λίστα αγνοουμένων

Share this:

Αυτά τα λείψανα ανήκουν συνήθως σε αγνοούμενους που έχουν μετακινηθεί

Το μέλος της ΔΕΑ Ανρί, ανέφερε ότι «Οικογένειες γερνούν, μάρτυρες πεθαίνουν, αποβιώνουν. Αυτή τη στιγμή, από τις δέκα περιοχές στις οποίες σκάβουμε, έχουμε δύο περίπου, τοποθεσίες που έχουν λείψανα. 20%. Κατά 80% σκάβουμε για το τίποτα.»

Ανάμεσα στις αμέτρητες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η Επιτροπή κατά την φάση των εκσκαφών για την εξεύρεση λειψάνων αγνοουμένων είναι η μεγάλες αλλαγές λόγω της ανάπτυξης . Σύμφωνα με αναφορές μελών των διερευνητικών ομάδων στους χώρους εκταφής, η σε πολλές περιπτώσεις ανεύρεση μερικών μόνο οστών δεν είναι αρκετή για την καταμέτρηση του αριθμού αγνοουμένων κάτι που επιμηκύνει κατά πολύ την περίοδο μέχρι την ταυτοποίηση των λειψάνων. Η καλλιέργεια της γης τα ζώα και οι καιρικές συνθήκες, συντείνουν στη μετακίνηση οστών, υποχρεώνοντας τους ερευνητές να πολλαπλασιάσουν το χώρο εκσκαφής.

Όπως δήλωσε ο κύριος  Άρνι, η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για τους Κύπριους, και για αυτό το λόγο το θέμα των αγνοουμένων είναι απίστευτα τοξικό. Η μεγαλύτερη ανάγκη που έχει η Επιτροπή, είναι οι μαρτυρίες, εξ ου και οι συνεχείς εκκλήσεις της επιτροπής να προσέλθουν με πληροφορίες οι επιζώντες σήμερα, αυτόπτες μάρτυρες. 



Πηγή: http://ift.tt/2kU4qb8

February 18, 2017 at 10:31PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος