Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ζητούν πολιτικό άσυλο οι πρόσφυγες που κατέφθασαν στην Τηλλυρία

Share this:

Συνεχίζονται οι καταθέσεις από τους 93 Σύρους πρόσφυγες που έφθασαν στις ακτές της Κύπρου ξημερώματα Σαββάτου . Η αστυνομία αφού ανέκρινε πρόσωπο για το οποίο μετά από μαρτυρίες είχε προκύψει υπόνοια ότι έχει σχέση με τους διακινητές που άφησαν στα ανοικτά της Κύπρου τους πρόσφυγες και διέφυγαν με ταχύπλοο , δεν εντόπισε οτιδήποτε.

Νωρίς το πρωί κλιμάκιο ανακριτών επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας της Κοκκινοτριμιθιάς για να λάβει νέες καταθέσεις. 

«Προκαταρκτικά δεν εντοπίστηκε κάτι όμως δεν μείναμε μόνο στις αρχικές ανακρίσεις αυτήν την στιγμή έχουμε κλιμάκιο ανακριτών στον καταυλισμό στην Κοκκινοτριμιθιά όπου διεξάγουμε ανακρίσεις για εντοπισμό η και για συγκεκριμενοποίηση κάποιων προσώπων εάν ενέχονται ως διακινητές», ανέφερε ο κ. Χινινός, αναπληρωτής Διευθυντής Μόρφου.
 
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αυξημένες περιπολίες, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν νέο κύμα Σύρων προσφύγων από τις ακτές της Τουρκίας .Αύριο θα ξεκαθαρίσει και πόσοι από τους πρόσφυγες θα αιτηθούν πολιτικό άσυλο. Ήδη η πλειοψηφία έχει δηλώσει πως έχει συγγενείς στην Κύπρο. Μάλιστα 3 από τα παιδιά που έκαναν τον μακρινό ταξίδι ασυνόδευτα έχουν αναφέρει πως έχουν δικά τους συγγενικά πρόσωπα στην Κύπρο , ενώ μόνο ένα παραμένει ασυνόδευτο και την προστασία του έχουν αναλάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες. 

Ένα παιδί ενός χρόνου και ένα βρέφος μεταφέρθηκαν αργά χθες στις πρώτες βοήθειες και στο Μακάριο νοσοκομείο. 

Ο Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας ανέφερε ότι, « Ήταν καταπονημένα από το ταξίδι επηρεασμένα από την αρκετή παραμονή στην θάλασσα, έχουν γίνει εξετάσεις δυο παιδάκια μόνο αντιμετώπιζαν προβλήματα και χθες μεταφέρθηκαν στις πρώτες βοήθειες και ακολούθως στο Μακάριο και γύρο στα μεσάνυκτα επέστρεψαν στον καταυλισμό και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.» 

Σύμφωνα με τον κύριο Χατζημιχαήλ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται κατά τις βραδινές ώρες. Κάθε πρόσφυγας διαθέτει τρεις κουβέρτες ενώ σε κάθε σκηνή υπάρχει ηλεκτρική θερμάστρα.



Πηγή: http://ift.tt/2kvZOZi

February 24, 2017 at 02:00AM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος