Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η επιστολή ΠτΔ προς Γιούνκερ. Βλέπει αλλοίωση του κράτους με τις 4 ελευθερίες στους Τούρκους

Share this:

Μη διαπραγματεύσιμο χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το αίτημα της Τουρκίας για εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών για 75 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες στη Κύπρο, μετά από μια ενδεχόμενη λύση.

Στην επιστολή του προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την οποία εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει θέμα επιβίωσης του κυπριακού κράτους, εξηγώντας με τα μελανότερα των χρωμάτων τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη αποδοχή του τουρκικού αιτήματος: 

1.Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται στη δημογραφική αλλοίωση του κράτους, καθώς αν γινόταν αποδεκτή η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων από τη Τουρκία, θα δημιουργείτο «προοπτική για χορήγηση καθεστώτος μόνιμης παραμονής στους Τούρκους πολίτες». 
2.Στο θέμα της διακίνησης αγαθών, ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει ότι «δεδομένου του δυσανάλογα μεγάλου μεγέθους της τουρκικής οικονομίας, ειδικά σε σύγκριση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας, μια τέτοια εξέλιξη θα είχε τεράστιες επιβλαβείς συνέπειες». 
3.Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι εάν το αίτημα της ʼγκυρας γινόταν αποδεκτό, τότε η Τουρκία θα έμπαινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση «από την πίσω πόρτα». 
«Για τους προαναφερθέντες λόγους, η Κύπρος θεωρεί ότι αυτό το θέμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο και απαιτεί μια συλλογική απάντηση», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέροντας προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ζητώ τη στήριξή σας για αυτό το ζήτημα, το οποίο επηρεάζει κάθε ένα και όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσής μας». 


Συγκλίνουσες πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι η Κομισιόν βλέπει εκ πρώτης όψεως πολιτικά προβλήματα στην υλοποίηση του τουρκικού αιτήματος. Βασικό πολιτικό πρόβλημα είναι η δημιουργία ενός επικίνδυνου προηγουμένου, το οποίο θέλουν να αποφύγουν οι Βρυξέλλες. 

Ωστόσο, το τουρκικό αίτημα θα εξεταστεί και στη νομική του πτυχή από τη Νομική Υπηρεσία της Κομισιόν, η οποία έχει κατά καιρούς γεννήσει πολύ αρνητικές ιδέες, περιλαμβανομένης και της απαράδεκτης πρότασης για ταϊβανοποίηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου. 

Πηγή: http://ift.tt/2jPSINd

February 04, 2017 at 10:22PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος