Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΠτΔ: Πετυχημένο το πρόγραμμα ανάπτυξης μουσικών ταλέντων

Share this:

Στα δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην Συναυλία του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που πραγματοποιείται στη μνήμη του Πεύκιου Γεωργιάδη- εμπνευστή του Προγράμματος-, ο Πρόεδρος είπε ότι κάθε πρόσκληση των παιδιών και των καθηγητών του αξιόλογου αυτού Προγράμματος, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

“Πολύ περισσότερο όταν οι εμφανίσεις των παιδιών αυτών, με το σπάνιο μουσικό ταλέντο και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στα έγχορδα όργανα, υπηρετούν ένα ευγενικό φιλανθρωπικό σκοπό. Πιστά στις παιδαγωγικές αρχές του Προγράμματος, τα παιδιά μέσω των συναυλιών τους έχουν μαζέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που διατίθενται σε ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας” είπε.

Ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών του Μακάριου Νοσοκομείου,το οποίο ενισχύει οικονομικά οικογένειες άρρωστων παιδιών, που χρήζουν μακροχρόνιων και πολυδάπανων θεραπειών.

“Ως πολιτεία επικροτούμε και ενθαρρύνουμε τέτοιες δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς” σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων λέγοντας ότι δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2006 από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και στοχεύει στον εντοπισμό παιδιών με ιδιαίτερο ταλέντο στη Μουσική, καθώς και στην ουσιαστική αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη του μουσικού πολιτισμού στον τόπο μας.

“Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο έχει καταπλήξει το κοινό της Κύπρου και έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση, λειτουργεί κάτω από την εποπτεία και καθοδήγηση του διακεκριμένου βιρτουόζου βιολονίστα και μουσικοπαιδαγωγού κ. Ματθαίου Καριόλου. Τα άριστα αποτελέσματα της δουλειάς,τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του, δικαιώνουν τις επίμονες προσπάθειές τους, αλλά κυρίως αποδεικνύουν τη συνέπεια, την αφοσίωση και την αγάπη των μαθητών τους για τη μουσική” ειπε.

Σημείωσε ότι τα παιδιά, στα δέκα χρόνια ζωής του Προγράμματος, έχουν συνεργαστεί με διάσημους καλλιτέχνες, έχουν εμφανιστεί ως σολίστ με Συμφωνικές Ορχήστρες σε πολλές συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έχουν αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

“Με αφορμή την αποψινή συναυλία, έχουμε κοντά μας εκλεκτούς προσκεκλημένους και διάσημους φίλους του Προγράμματος- τον Ρώσο τρομπετίστα Sergei Nakariakov, καθώς και την καταξιωμένη Ρωσίδα πιανίστα Maria Meerovich. Αποτελεί ύψιστη τιμή η διασύνδεση και η συνεργασία του Προγράμματος με τις σπουδαίες αυτές μουσικές προσωπικότητες και ιστορικό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου” κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Πηγή: http://ift.tt/2khPUsB

February 11, 2017 at 08:31PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος