Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία: Αλλάζει το σκηνικό. Σαφές προβάδισμα Σουλτς

Share this:

Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, οι οποίοι βλέπουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου και τον υποψήφιό τους να αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι της νυν Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος και υποψήφια του Κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 34%, σημειώνοντας πτώση 7 μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο πολιτικό βαρόμετρο, ενώ ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς συγκεντρώνει ποσοστό 50% και άνοδο 9 ποσοστιαίων μονάδων.

Αυτός ο αέρας αλλαγής που έφερε η υποψηφιότητα Μάρτιν Σουλτς στις τάξεις των Σοσιαλδημοκρατών, αποτυπώνεται και στα ποσοστά του κόμματος τα οποία εκτοξεύονται στο 28% με άνοδο 8 ποσοστιαίων μονάδων, ένα ποσοστό που είναι και το υψηλότερο των Σοσιαλδημοκρατών την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Εκ νέου απώλειες 3 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοδημοκράτες, που βρίσκονται στο 34%.

Το 39% των ερωτηθέντων εκφράστηκε υπέρ μιας κυβέρνησης υπό χριστιανοδημοκρατική ηγεσία, ενώ το 50% επιθυμεί, σύμφωνα με την δημοσκόπηση μια κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα παραμένουν στα ίδια ποσοστά με μικρές αυξομειώσεις, ενώ Τρίτη δύναμη, με απώλειες ωστόσο 3 μονάδων, εξακολουθεί να είναι το ακροδεξιό Εναλλακτική για την Γερμανία.



Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2jMZCTy

February 03, 2017 at 10:44PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος