Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Eιντε: Δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα η Διάσκεψη για την Κύπρο

Share this:

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, ο κ. Έιντε είπε ότι τόσο με τον κ. Ακιντζί όσο και ενωρίτερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησε για την αυριανή συνάντηση των ηγετών, κατά την οποία θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Η Διάσκεψη για την Κύπρο, είπε, συνεχίζεται, και όλα τα κεφάλαια είναι ανοικτά, συμπεριλαμβανομένου και του κεφαλαίου για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Υπάρχουν ωστόσο, ανέφερε, εκκρεμή ζητήματα και όλα τα κεφάλαια θα συζητηθούν με έναν αλληλένδετο τρόπο.

Όλοι κατανοούν, είπε, ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δυναμική αυτή γιατί το μομέντουμ δεν θα είναι για πάντα εδώ.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες πολύ αποτελεσματικά ανέφερε ο κ. Έιντε και πρόσθεσε ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν μια κοινά αποδεκτή λύση.

“Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει” σημείωσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η εντύπωση ήταν πως στη Γενεύη η διαδικασία θα συνεχιζόταν, ο κ. Έιντε είπε ότι αυτό είναι μια παρεξήγηση, λέγοντας ότι τονίστηκε πως η διάσκεψη θα ήταν ανοικτή και χωρίς ημερομηνία λήξης.

`Είναι δύσκολα θέματα και είναι αλληλένδετα. Δεν μπορούν τα θέματα αυτά να συζητηθούν σε πλήρη απομόνωση από τα άλλα. Η ασφάλεια, πχ. έχει τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική διάσταση και ακόμη πρέπει να εργαστούμε πάνω στις εσωτερικές και τις εξωτερικές πτυχές` είπε.

Έτσι, συνέχισε ο κ. Έιντε, στη Διάσκεψη τονίστηκε ότι, παράλληλα, οι ηγέτες θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται για θέματα που αφορούν την Κύπρο και την ίδια ώρα θα συνεχίζονται οι διεθνείς διαβουλεύσεις.

“Δεν είναι ανοικτού τέλους με την έννοια ότι μπορούμε να συνεχίζουμε για πάντα”, είπε, προσθέτοντας ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο ήταν σημαντικό να συγκληθεί και ότι “επιτελείται έργο”.

Ο κ. Έιντε είπε ότι η συνάντηση υψηλού επιπέδου στο Μοντ Πελεράν που ακολούθησε της Διάσκεψης για την Κύπρο ήταν πολύ παραγωγική και ότι είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία.

Ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχει επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις προκειμένου να συνεχιστεί η εργασία αυτή.

Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2jytVx5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος