Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Δύο φοιτητές συνελήφθησαν για το μακελειό στο τέμενος του Κεμπέκ (Βίντεο)

Share this:

 αυτοποιήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ, κατά την οποία έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν.

Οι δύο ύποπτοι που έχουν συλληφθεί είναι ένας Γαλλοκαναδός και ένας άνδρας μαροκινής καταγωγής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι συλληφθέντες ονομάζονται Αλεξάντρ Μπισονέτ και Μοχάμεντ Καντίρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τουλάχιστον ο ένας από αυτούς, ο Μπισονέτ, σπούδαζε πολιτικές επιστήμες στο γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο Λαβάλ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, είδε αστυνομία με βαρύ οπλισμό να μπαίνει στο τέμενος μετά το επεισόδιο που ξεκίνησε κατά τις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Κύπρου σήμερα).

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του τεμένους δήλωσε ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής, ενώ άλλος μάρτυρας είχε πει νωρίτερα ότι οι ένοπλοι που εισέβαλλαν στο τέμενος, όπου βρίσκονταν 40 άτομα, ήταν τρεις.

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος, που προηγούμενα έγινε στόχος επίθεσης ενόπλων.



Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, χαρακτήρισε την επίθεση κατά του τεμένους στο Κεμπέκ, ως “τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων.”

“Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ' ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου,” δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Ο τοπικός πρωθυπουργός της επαρχίας του Κεμπέκ στον Καναδά, χαρακτήρισε την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ ως “τρομοκρατική πράξη.”



Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2kMbhXy

January 30, 2017 at 09:05AM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος