Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σήμα κινδύνου για την Cyta Hellas

Share this:

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου αναφορικά με την επιβίωση της ΣΥΤΑ Ελλάς. Τόνισε ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της βουλής ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στις μελέτες και να ληφθούν δραστικά μέτρα με την εξεύρεση στρατηγικού συνεργάτη και επενδυτή.

Η κυρία Ρουβιθά ανέφερε ότι για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Cyta ΕΛΛΑΣ χρειάζονται 15,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του οργανισμού τα 8,6 και υπολείπονται άλλα 7 τα οποία θα πρέπει να εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο.

Το θέμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα κανενός ημικρατικού οργανισμού.

Ανάμεσα σε άλλα η κυρία Πάνου τόνισε ότι ο οργανισμός στοχεύει στην εισαγωγή νέων τεχνολογικών προϊόντων. Μόνο με την εισαγωγή του 4G είπε, υπήρξε εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος γύρω στα 4 εκ. ευρώ.

Η αποχώρηση, ανέφερε, 520 υπαλλήλων μέσω τους προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης προκάλεσε προβλήματα αφού, είπε, έφυγαν στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις με αποτέλεσμα πολλοί τομείς να λειτουργούν με ένα υπάλληλο.

Η επιτροπή εξέτασε και τον προϋπολογισμό της αρχής ηλεκτρισμού. Κατά την σύντομη παραμονή των στελεχών της εντός της αίθουσας συνεδριάσεως της επιτροπής, οι βουλευτές κάλεσαν την αρχή να δει με επιείκεια τους ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών για να λάβουν την διαβεβαίωση ότι ενόψει αυξήσεων στους λογαριασμούς της θα επανεξετάσει το θέμα. 



Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2kGPRaW

January 30, 2017 at 10:22PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος