Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Φαύλος κύκλος με την επιτροπή σιτηρών

Share this:

Νομοσχέδιο το οποίο μεταφέρει τις αρμοδιότητες της επιτροπής σιτηρών στο υπουργείο γεωργίας από το υπουργείο οικονομικών εξέτασε σήμερα η επιτροπή οικονομικών. Την σχετική απόφαση είχε λάβει το υπουργικό συμβούλιο στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, ωστόσο λίγο αργότερα η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στο κλείσιμο της επιτροπής στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν ενώπιον της επιτροπής ο οργανισμός κάθε χρόνο χάνει από το αποθεματικό του 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Θεοχάρους χαρακτήρισε την επιτροπή ως ένα αρχαίο δεινόσαυρο που δυσλειτουργεί. Μέχρι το 2004 είπε η επιτροπή είχε το μονοπώλιο με αποτέλεσμα να είναι κερδοφόρα ενώ σήμερα δραστηριοποιούνται άλλοι 7 ιδιώτες στον ίδιο χώρο οι οποίοι μπορούν να πωλούν και να έχουν κέρδος 10 με 12 ευρώ τον τόνο ενώ η επιτροπή για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να πουλά 35ευρώ τον τόνο.

Ωστόσο και πάλι η επιτροπή καθορίζει τις τιμές ακόμα και σήμερα αφού πουλά γύρω στα 15ευρώ τον τόνο με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να πωλούν σε μόλις λίγο χαμηλότερες τιμές ενώ θα μπορούσαν να πωλούν αρκετά πιο κάτω.

Αναφορά έγινε από τον κύριο Θεοχάρους και στο θέμα του προσωπικού που θα μπορούσε είπε από 60 άτομα να μειωθεί σε 12 ωστόσο κάποιοι είπε αντιδρούν διότι δεν θέλουν να βγει κανένας εργαζόμενος πλεονάζον.

Οι βουλευτές μέλη της επιτροπής κάλεσαν τους αρμόδιους φορείς να καταθέσουν την συνολική πρόταση τους για τον επιτροπή σιτηρών και όχι αποσπασματικά νομοσχέδια ώστε να δουν συνολικά το θέμα.



Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2jLlwKb

January 30, 2017 at 09:34PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος