Τους πρώτους μισθούς χωρίς την έκτακτη εισφορά που αποκοπτόταν κλιμακωτά για όσους είχαν μηνιαίες απολαβές πέραν των 1500 ευρώ έλαβαν αυτό το μήνα εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2011 και ανανεώθηκε με το 2012, με την τελευταία σχετική εγκύκλιο να εκδίδεται τον Ιανουάριο του 2013, προνοούσε την παύση του μέτρου την 31η Δεκεμβρίου 2016.
Στη συνετή, όπως τη χαρακτήρισε, οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, απέδωσε την ελάφρυνση από την έκτακτη εισφορά, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος, μιλώντας στον Αντένα, πρόσθεσε ότι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί επιτρέπουν στην κυβέρνηση να επιστρέφει στους πολίτες τα περιθώρια που δημιουργούνται.
Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι «Είναι ένα χειροπιαστό όφελος το οποίο θα ξαλαφρώσει τους εργαζόμενους και θα υποβοηθήσει την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη της οικονομίας λόγω ακριβώς της βελτίωσης της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών»
Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η φορολογική ελάφρυνση δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ή κίνδυνο στα δημοσιονομικά του κράτους και ούτε σηματοδοτεί επιστροφή στις οικονομικές πολιτικές των ελλειμμάτων.
Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία του γενικού λογιστηρίου του κράτους, εάν η έκτακτη εισφορά εφαρμόζετε και το 2017, θα μαζευόταν το ποσό των 27.4 εκατομμυρίων ευρώ από τους δημόσιους υπάλληλους. Το ποσό αποτελεί το ένα τρίτο αυτών που εισέπραττε το κράτος τα τελευταία πέντε χρόνια που εφαρμοζόταν το μέτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τα υπόλοιπα δύο τρίτα των εισφορών που αφορούν τα ποσά που συνεισέφεραν εξ ημισείας ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργοδότες τα κράτος εισέπραττε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ποσό που θα εισρεύσει στην πραγματική οικονομία και στην αγορά λόγω της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς και της αυξημένης αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.
Κατά την περίοδο εφαρμογής του μέτρου εισέρευσαν στα κρατικά ταμεία γύρω στα 350 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2jnr130
January 30, 2017 at 10:31PM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου