Από την πλευρά του ΓΝ Πάφου, αναφέρει ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού, όπου αγγειογραφήματα και αγγειοπλαστικές, προσθέτοντας ότι η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου μεριμνά για να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατό πιο γρήγορα στο Νοσοκομείο Λεμεσού αυτά τα περιστατικά.
Μέχρι και 4 μήνες για έναν καθετηριασμό
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, ο οποίος μιλούσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δυστυχώς οι ασθενείς που δεν είναι εσωτερικοί ασθενείς και έχουν πάρει εξιτήριο, αναμένουν για περίοδο μέχρι και τέσσερις μήνες για να κληθούν για έναν καθετηριασμό.Ο κ. Γεωργίου χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας πως κάποτε είχαν εκλείψει τελείως οι λίστες αναμονής αλλά και πάλι μεγαλώνουν θέτοντας – όπως είπε- σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, προσθέτοντας ότι δέχεται πολλά παράπονα.Κάλεσε μάλιστα, το Υπουργείο Υγείας να επιληφθεί του θέματος, σημειώνοντας πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας για το θέμα.Ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη στο Νοσοκομείο Πάφου τις τελευταίες εβδομάδες αναμένοντας σειρά για εγχειρήσεις μπάι μπας υποστήριξαν ότι οι επεμβάσεις τους έχουν αναβληθεί δύο φορές.
Έλλειψη καρδιολόγου Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς
Σημειώνεται ότι παλαιότερα είχε συζητηθεί αλλά τελικά απορρίφθηκε η ιδέα για την αναβάθμιση της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου προκειμένου να διενεργούνται και στην κλινική αυτή τέτοιου είδους επεμβάσεις.Ο κ. Γεωργίου, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου αποτελείται από αξιόλογους ιατρούς που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Πρόσθεσε ωστόσο πως με την έλλειψη καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς δυστυχώς πρέπει να μεταβαίνει ένας καρδιολόγος από την Πάφο μία φορά την εβδομάδα.Ο κ. Γεωργίου είπε πως αυτό το “κενό” που δημιουργείται στο ΓΝ Πάφου είναι τεράστιο και θα πρέπει επειγόντως το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς να στελεχωθεί με νέο καρδιολόγοΗ δομή του Νοσοκομείου της Πόλης Χρυσοχούς για ένα καρδιοπαθή δεν εξυπακούεται ότι προσφέρει τη σωστή διάγνωση, ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργίου, αφού - σύμφωνα με τον ίδιο - δεν υπάρχει κοντά χημείο, για να μπορεί ένας ασθενής να υποβληθεί στο τεστ κοπώσεως ή να κάνει ακτινογραφίες.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου ανέφερε πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού γιατί γίνονται στη Λεμεσό τα αγγειογραφήματα και οι αγγειοπλαστικές όμως υπήρξε πρόβλημα τις τελευταίες μέρες λόγω πληρότητας στο ΓΝ Λεμεσού.Ωστόσο, συνέχισε, η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου μεριμνά για να αντιμετωπίζονται όσο πιο γρήγορα μπορούν στο Νοσοκομείο Λεμεσού αυτά τα περιστατικά.
Επίσης ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως έχει ζητηθεί από το Υπουργείο η πιθανή αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.
Μεγάλη καθυστέρηση
Εξάλλου από την πλευρά του Μάριος Κουλούμας, πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Πασχόντων και Φίλων, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τους καθετηριασμούς και μεγάλη καθυστέρηση.Ο κ. Κουλούμας σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστεί πώς ενισχύεται το Τμήμα καθετηριασμών του Νοσοκομείου Λεμεσού και πώς μπορούν να διατεθούν περισσότερες κλίνες για τους καθετηριασμούς.
Είπε πως κυρίως το χειμώνα με την αύξηση της νοσηρότητας υπάρχει πρόβλημα κλινών στο ΓΝ Λεμεσού άρα το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πάντοτε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.
Ο κ. Κουλούμας ανέφερε πως ο καθετηριασμός είναι μια πολύ σοβαρή ιατρική πράξη η οποία πρέπει άμεσα να γίνεται σε ασθενή χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις.Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως η Ομοσπονδία βρίσκεται σε μια διαδικασία όπου κωδικοποιεί όλα αυτά τα προβλήματα σε μια προσπάθεια αναζήτησης εφικτής και ρεαλιστικής λύσης, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και η ταλαιπωρία των ασθενών, ενώ τροχοδρομείται συνάντηση με όλες τις επιτροπές παραπόνων και τους λειτουργούς παραπόνων απ’ όλες τις Επαρχίες και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.
Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2jQ6LU0
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου