Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οικογενειακό Δίκαιο: Πρωταρχικός στόχος η προστασία των παιδιών

Share this:

Στο πλαίσια της ολιστικής προσέγγισης που επιχειρεί η Κυβέρνηση για καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, αναμένεται να συνδράμει και ο εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δικαίου τόνισε ο υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως Ιωνάς Νικολάου στο πλαίσιο παρουσίασης των εισηγήσεων και προτάσεων που θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο και τις οποίες έχουν ετοιμάσει δύο ομάδες εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών . Κύριος στόχος σύμφωνα με τον κύριο Νικολάου είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. 

Όπως είπε ο Υπουργός "Καταστάσεις που προκαλούν περιστατικά σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης και σχετίζονται με την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ γονέων και τέκνων, την αξιοποίηση συμβουλευτικών υπηρεσιών ή παρεμβάσεων από ειδικούς. Οι νομοθεσίες πλέον θα προσαρμόζονται στις ανάγκες του παιδιού και των δικαιωμάτων του, καθώς και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής."

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι η αναθεώρηση του συντάγματος και συγκεκριμένα ο εκσυγχρονισμός των ζητημάτων που αφορούν το γάμο και το κύρος του , η δικαστική διαδικασία των οικογενειακών δικαστηρίων και οι εξουσίες των δικαστών οικογενειακών δικαστηρίων. 

O Yπουργός πρόσθεσε ότι "Ρύθμιση με σαφήνεια των διαδικασιών και πρακτικών που αποσκοπούν στην διασφάλιση του δικαιώματος του παιδιού να ακουστεί όχι μόνο στο πλαίσιο των δικαστικών διαδικασιών γονικής μέριμνας. Πρέπει να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα του παιδιού  κατά τρόπο απόλυτο να ακούγεται η άποψη του."

Οι προτάσεις ήδη έχουν αποσταλεί από το υπουργείο δικαιοσύνης μεταξύ άλλων σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, στον γενικό εισαγγελέα , στον αρχιεπίσκοπο, στην βουλή και στον Παγκύπριο δικηγορικό σύλλογο αναμένοντας τις απόψεις τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 

Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2kdiexV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος