Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Τουρκική ιστοσελίδα: "Πασά μου δεν μπορείς να πατήσεις σε κανένα από τα 16 νησιά"

Share this:

Άρθρο γνώμης στην ιστοσελίδα Oda TV που αντιπολιτεύεται τον Πρόεδρο Ερντογάν, επικρίνει την κίνηση του Τούρκου αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων να κόβει “βόλτες” γύρω από τα Ίμια, παρέα με τους αρχηγούς του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας. 

«16 νησιά υπάρχουν ‘πασά’ μου, μακάρι να μπορούσατε να ανεβείτε έστω σε ένα από αυτά», είναι ο τίτλος του άρθρου.

Μάλιστα, η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δέχθηκε επικριτικά σχόλια από την αντιπολίτευση αλλά και χρήστες τους διαδικτύου , κυρίως για τις φωτογραφίες που έβγαλε από μακριά με φόντο τα Ίμια, αφού δεν κατάφερε να πατήσει το πόδι του στις βραχονησίδες.


Του λένε μέχρι και ότι φοβήθηκε τους Έλληνες, ενώ αποκορύφωμα είναι το tweet του κομάντο Αλί Τουρκσέν, που είχε ανέβει στα Ίμια το 1996, ότι σήμερα στρατηγοί με αστέρια δεν μπορούν καν να ανέβουν στις βραχονησίδες, όταν πριν από 20 χρόνια απλοί στρατιώτες το έκαναν.

Hurriyet Daily News – πρωτοσέλιδο - δημοσίευμα


Σε ανάλογο κλίμα οι δηλώσεις του βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ενγκίν Αλτάι, που είπε ότι  «με την τουριστική βόλτα που έκαναν στο Αιγαίο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμενων και οι αρχηγοί των όπλων, έκαναν το γόητρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να αμφισβητείται».

Από εκεί και πέρα, σήμερα η αναφορά του τουρκικού Τύπου στο θέμα είναι υποτονική , εκτός από κάποιες εθνικιστικές εφημερίδες που συνεχίζουν να το προβάλλουν πρωτοσέλιδα, αναμασώντας ουσιαστικά τις ίδιες κορώνες.

Όλες οι μεγάλες εφημερίδες δεν ασχολούνται πλέον με το θέμα ή εστιάζουν ειδησεογραφικά στις αντιδράσεις της Ελλάδας και του ελληνικού Τύπου.

Oda TV – δημοσίευμα - άρθρο


«Αντίδραση Ελλάδας για τα Ίμια», γράφει η Hürriyet στην πρώτη σελίδα, ενώ η Hürriyet Daily News σημειώνει ότι «η στρατιωτική επίσκεψη προκάλεσε την ελληνική αντίδραση». 

«Θεία δίκη» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Vatan. Η εφημερίδα αναφέρεται σε έναν Τούρκο αξιωματικό που φωτογραφήθηκε δίπλα από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια, πρόκειται για τον αντιναύαρχο Λεβέντ Κερίμ Ουτσά, ο οποίος εξέτισε 3 χρόνια φυλακή για το σκάνδαλο Βαριοπούλα (το οποίο προέβλεπε την ανατροπή του Ερντογάν μέσω επίθεσης στην Ελλάδα) και τη βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, οι πραξικοπηματίες τον έπιασαν όμηρο. (σ.σ. ο αντιναύαρχος μετά τη φυλακή, επέστρεψε στο πόστο του, αφού η κυβέρνηση απελευθέρωσε  και αποκατέστησε όλους όσους είχε συλλάβει η γκιουλενική τότε αστυνομία). 

«Tα μηνύματα των Ιμίων. Έγινε επίδειξη δύναμης», γράφει η Yeni Şafak στην πρώτη σελίδα, ενώ σε άλλο άρθρο ο τίτλος είναι: Κίνηση ματ στο Αιγαίο. «Η Ευρώπη ξεσηκώθηκε», αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Yeni Çağ.

Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2jPNapn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος