Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η Τουρκία προειδοποιεί τη Γερμανία

Share this:

Ο Φικρί Ισίκ προειδοποίησε μάλιστα ότι οι γερμανοτουρκικές σχέσεις θα πληγούν εάν το Βερολίνο τους παραχωρήσει άσυλο, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα το θέσει και στο ΝΑΤΟ.

Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας ανέφερε συγκεκριμένα πως «Το γερμανικό δικαστικό σώμα και οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση πολύ προσεχτικά και σίγουρα να μην αποδεχθούν τα αιτήματα για άσυλο. Διαφορετικά είναι σαν να συνεργάζεσαι με την τρομοκρατία. Σε τέτοια περίπτωση οι σχέσεις μας θα επιδεινωθούν.»

Το ζήτημα αναμένεται να θέσει και ο Τούρκος Πρόεδρος προς την Γερμανίδα Καγκελάριο στην συνάντηση που θα έχουν στην Άγκυρα στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί και με τα άλλα ζητήματα που έχουν οδηγήσει σε όξυνση τις διμερείς σχέσεις το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια ώρα, στην Τουρκία το πογκρόμ συνεχίζεται. Σήμερα συνελήφθησαν 10 αξιωματικοί της τουρκικής αεροπορίας, ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, άλλοι 625 Τούρκοι πολίτες τέθηκαν υπό κράτηση τις τελευταίες με την ίδια κατηγορία. Σήμερα εξάλλου η Άγκυρα απέστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες νέο φάκελο με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το πραξικόπημα διέταξε ο αυτοεξόριστος ιμάμης, απαιτώντας την έκδοσή του.

Είναι ο πρώτος φάκελος που στέλνει η Τουρκία στη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σήμερα άρχισε στην Σμύρνη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη 270 κατηγορουμένων για το πραξικόπημα, μεταξύ των οποίων και ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος δικάζεται ερήμην. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δίκη. Οι περισσότεροι είναι στρατιωτικοί και δικάζονται για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και του κοινοβουλίου. Βάσει της νομοθεσίας, μπορεί να επιβληθεί ποινή μέχρι και δις ισόβια στον καθένα.




Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2k9FDjI

January 30, 2017 at 10:49PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος