Πολύ σημαντικά θεωρούνται τα στίγματα και οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τον ειδικό πομπό που έχει τοποθετηθεί σε ένα από τα φλαμίνγκο που επισκέπτονται την Κύπρο.
Ο πομπός τοποθετήθηκε από τους λειτουργούς της Ομάδας ερευνών της Υπηρεσίας Θήρας πριν από ένα χρόνο σε τραυματισμένο φλαμίνγκο που είχε αποθεραπευτεί και απελευθερωθεί στην Λεμεσό.
«Αυτό το φλαμίνγκο παρακολουθείται μέχρι σήμερα και στέλνει στίγματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δεν έχει επανέλθει στην Κύπρο αλλά ενδιαφέρον είναι ότι έχει μετακινηθεί από την Αλυκή της Λεμεσού, στην Λάρνακα μετά είχε πάει στις λίμνες στην Αμμόχωστο και έχει καταλήξει στην Τουρκία,» ανέφερε ο κ. Νίκος Κασίνης, προϊστάμενος ερευνών της Υπηρεσίας Θήρας.
Για τη συμπεριφορά και τις μετακινήσεις του συγκεκριμένου φλαμίνγκο ενημερώνονται σχετικά ομάδες ερευνών άλλων χωρών, όπως γίνεται και με το σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο που δεν εμφανίστηκε φέτος στους υδροβιότοπους μας.
"Το μαύρο φλαμίνγκο δεν εμφανίστηκε ακόμη συνήθως εμφανίζεται κατά την διάρκεια της μετανάστευση και πιθανό να εμφανιστεί την άνοιξη,"
Το 2016, τα φλαμίνγκο που φιλοξενήθηκαν στο Ακρωτήρι, την Αλυκή Λάρνακας και την Λίμνη Ορόκλινης ήταν γύρω στις 15 χιλιάδες, ενώ φέτος υπολογίζεται ότι είναι γύρω στις χιλιάδες.
Στην Κύπρο έρχονται κυρίως από την Τουρκία, όπου υπάρχουν κάποιες αποικίες κοντά στη Σμύρνη, τη Σαρδηνία, τη Νότια Ιταλία και το Ιράν.
Πηγή: http://ift.tt/2l9KapX
February 28, 2017 at 10:26PM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου