Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τουρκία: Ο πόλεμος του "ναι" και του "όχι"

Share this:

16 ημέρες πριν το καθοριστικό για την Τουρκία δημοψήφισμα, το ναι και το όχι φαίνεται να δίνουν μάχη στήθος με στήθος. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο τουρκικός λαός παραμένει διχασμένος ως προς τις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει και επιθυμεί το κυβερνών κόμμα και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον τελικό νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

 Πάντως κάτι όχι και τόσο ενθαρρυντικό για τον Τούρκο Πρόεδρο, είναι το γεγονός ότι στελέχη του κόμματός του αποκάλυψαν ανώνυμα στο Reuters ότι μέσα από εσωτερική δημοσκόπηση διαφάνηκε τον τελευταίο μήνα πτώση 4 μονάδων στα ποσοστά του ναι. Κάτι που αποδεικνύει ότι η ρητορική μίσους που επιστράτευσε ο Ερντογάν κατά της Ευρώπης, δεν έφερε το επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα.

Κι ενώ η εκστρατεία μπαίνει στην τελική ευθεία, ο Τούρκος Πρόεδρος έχασε κυριολεκτικά τη φωνή του και αναγκάστηκε να ακυρώσει για το επόμενο διήμερο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.

Σε ρυθμούς δημοψηφίσματος όμως κινούνται και τα κατεχόμενα, καθώς τα στελέχη του τουρκικού κόμματος ΑΚΡ που έχουν ανοίξει παράρτημα στο Ψευδοκράτος, κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν τις ψήφους των 100 χιλιάδων περίπου Τούρκων που ζουν στα κατεχόμενα. Έχουν κρεμάσει αφίσες και πανό με συνθήματα όπως Ναι Θα Κερδίσει η Κύπρος, ενώ καθημερινά διανέμονται φυλλάδια.

 Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκε το hashtag Ναι Δυνατή Τουρκία σημαίνει Δυνατή Τουρκική Δημοκρατία Κύπρου, ενώ με άρθρα και σχόλια υπενθυμίζονται τα όσα έχει κάνει η Άγκυρα για το Ψευδοκράτος, μεταξύ των οποίων και η «επιχείρηση» του 1974, όπως ονομάζουν την εισβολή. Υπογραμμίζουν δε, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν και Τ/κ με τουρκική υπηκοότητα, αναφέροντας τα ονόματα των λεγόμενων «Υπουργών» Σουνάτ Ατούν και Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Ο Reis, δηλαδή ο αρχηγός, ο Ρ.Τ. Ερντογάν αγαπά την Κύπρο, γράφουν επίσης κάποιοι.

Το κλίμα πόλωσης και διχασμού εχει ξεφύγει από τα σύνορα της Τουρκίας. Χθες ξέσπασαν συγκρούσεις έξω από το τουρκικό προξενείο στις Βρυξέλλες, όταν δεκάδες υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου επιτέθηκαν σε Κούρδους που πήγαιναν να ψηφίσουν.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε στο λαιμό και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μετά την επίθεση οι δράστες μπήκαν και κρύφτηκαν στο Προξενείο. Μηδενική ανοχή σε έκτροπα που σχετίζονται με το τουρκικό δημοψήφισμα διαμήνυσε ο Βέλγος Πρωθυπουργός.



Πηγή: http://ift.tt/2nI9W4j

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος