Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ιωνάς: Επιστρέφει τα πυρά για τις Κεντρικές φυλακές

Share this:

Επιστρέφει τα πυρά ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε όσους ζητούν την παραίτηση του, κατηγορώντας τον, για έλλειψη ευθιξίας και αποφυγή ανάληψης πολιτικής ευθύνη σε σχέση με τις Κεντρικές Φυλακές.

Απαντώντας συγκεκριμένα στο ΑΚΕΛ, αλλά και στην πρώην υπουργό Εσωτερικών και βουλευτή του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, για την κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές, ο Ιωνάς Νικολάου με ανακοίνωσή του, σημειώνει σε αυστηρό ύφος, πως η κατάσταση που επικρατούσε επί διακυβέρνησης που ήταν υπουργός η κ. Μαύρου και άλλοι πρόσκαιροι, όπως τους χαρακτηρίζει, επικριτές, δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατά πολύ βελτιωμένη κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

«Διερωτάται κανείς πού ήταν όλοι αυτοί πριν από 4 χρόνια, οι οποίοι εκδικητικά ζητούν σήμερα την παραίτησή του Υπουργού επειδή, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, ασκούσα κριτική ως βουλευτής γιατί δεν ανεχόμουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εξευτελιστική μεταχείριση και τις διάφορες μορφές βασανιστηρίων, που προσέβαλλαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των κρατουμένων.» ανέφερε ο κύριος Νικολάου.

Προφανώς έχουν πολύ κοντή μνήμη, συνεχίζει στο ίδιο αυστηρό ύφος ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ποια ήταν η δική τους αντίδραση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις επικριτικές εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως ενώ διερωτάται, πότε ζήτησαν οποιεσδήποτε ευθύνες από τον πολιτικό προϊστάμενο ή την απομάκρυνση του τότε Διευθυντή Φυλακών.

«Τελικά πού βρίσκονταν και ποια ήταν η αντίδραση όλων αυτών όταν, όχι μόνο αρνούνταν να συμμορφωθούν με τις συστάσεις της Επιτρόπου, αλλά ασκούσαν δημόσια κριτική για τις εκθέσεις της και βρίσκονται σε μια συνεχή αντιπαράθεση, κατά παράβαση κάθε θεσμικής αρμοδιότητας;»

Προσωπικά, σημειώνει, αναγνωρίζω το λάθος μου και αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί δεν ζήτησα ενωρίτερα από την Επιτροπή Δημοσίας Υπηρεσίας την παύση του τότε Αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών. Όταν ειδικότερα, ανέλαβε την ευθύνη εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος και βελτίωση της κατάστασης που επικρατούσε στις Κεντρικές Φυλακές.



Πηγή: http://ift.tt/2nntxmV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος