Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αντιδράσεις και επικρίσεις για το ΓεΣΥ

Share this:

Έπιασε δουλειά η NCR για το λογισμικό του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας γι' ανάληψη ευθυνών των κομμάτων να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο για το ΓΕΣΥ, πυροδοτήσαν έντονες αντιδράσεις.
Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ανησυχία του επειδή δεν έγινε αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής του Γραφείου Υγείας του ΑΚΕΛ Άθω Γεωργίου, «επιτέλους ο ΟΑΥ προχώρησε στην υπογραφή του Μηχανογραφικού συστήματος για το ΓΕΣΥ. Παρόλες τις περιπλανήσεις της κυβέρνησης προς το πολυασφαλιστικό, η επιμονή μας αλλά και η διεκδικητικότητά μας ανάγκασε τον Πρόεδρο να επιστρέψει πίσω στο μονοασφαλιστικό ΓΕΣΥ".

Για διγλωσσία στους κόλπους της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΔΗΚΟ. «Δυστυχώς το προεδρικό κάνει προεκλογικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία. "Πουλά" στο λαό ελπίδα ότι θα λύσει τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, επειδή υπογράφηκε η συμφωνία για το λογισμικό που κοστισε 40 εκατομμύρια ευρώ και πιθανον να καταλήξει στις αποθήκες, εάν δεν ψηφιστούν τα νομοσχέδια».

Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ κάνει λόγο για έλλειψη ολοκληρωμένης και συγκροτημένης πολιτικής.

«Διαπιστώνεται η έλλειψη ολοκληρωμένης και συγκροτημένης πολιτικής για τη σωστή εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Να καταστεί σαφές πως με την ψήφιση των νομοσχεδίων για την αυτονόμηση δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι εφαρμόζεται και το ΓΕΣΥ.  Χωρίς βελτιώσεις στα νοσηλευτήρια θα οδηγηθούμε σε πλήρη κατάρρευση».

Για προεκλογικό τρικ κάνει λόγο το κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία πολιτών. «Το σύστημα υγείας και η υγεία των πολιτών, δεν πρέπει να θυσιάζονται στον βωμό των προεκλογικών τρικ. Δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει δώσει ήδη παραδείγματα προεκλογικών παροχών», αναφέρει.
 
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος απαντώντας στους επικριτές και ειδικά στο ΔΗΚΟ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα εργαστεί για την τήρηση των συμφωνηθέντων. Δεν κατανοούμε που το πάει το ΔΗΚΟ. Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει στο λαό, ο οποίος επιθυμεί διακαώς ΓΕΣΥ είναι απλά: Επιθυμεί ή όχι να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ;»

Την ίδια ώρα για τερματισμό της ευθυνοφοβίας του παρελθόντος έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Κώστας Κωνσταντίνου «όσον αφορά στις συνεισφορές για το ΓΕΣΥ,  πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ από το προεδρικό, αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναλάβει εκ νέου ρόλο  διαμεσολαβητή μεταξύ των συντεχνικών και εργοδοτών για εξεύρεση οριστικής λύσης».



Πηγή: http://ift.tt/2nnIzJs

March 31, 2017 at 08:32PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος