Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Το Βrexit και η Κύπρος

Share this:

Διαβεβαιώσεις στους Βρετανούς μόνιμους κάτοικους της Κύπρου αλλά και στους Κύπριους που διαμένουν ή και εργάζονται στις Βάσεις, έδωσε ο ύπατος αρμοστής Μάθιου Κιντ, μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στους επίσημους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Βρετανική Πρεσβεία στην Κύπρο, ο κ. Κιντ, υπογράμμισε ότι μια από τις προτεραιότητες της διαπραγμάτευσης είναι η διασφάλιση του καθεστώτος που μέχρι στιγμής απολάμβαναν οι βρετανοί υπήκοοι αλλά και οι διαμένοντες και εργαζόμενοι στις βρετανικές βάσεις.

Όπως είπε ο κύριος Κίντ «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από σήμερα, τα τρέχοντα δικαιώματα σας δεν επηρεάζονται από την ενεργοποίηση της διετούς διαδικασίας. Τα δικαιώματα να ζείτε και να εργάζεστε εδώ, να στέλνετε τα παιδία στα σχολεία εδώ και να έχετε πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να λαμβάνετε την σύνταξη σας, θα είναι τα ίδια σήμερα όπως ήταν και χθες και θα είναι μέχρι το νέο καθεστώς συμφωνηθεί.»

Επίσης η βρετανική υπάτη αρμοστεία στην Κύπρο, το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζει συναντήσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, με σκοπό την ενημέρωση των βρετανών υπηκόων για τις αλλαγές που θα φέρει η διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Brexit ήταν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τον βρετανό ομόλογο του Μπορίς Τζόνσον. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Johnson, ο οποίος αναφερόμενος στους ιδιαίτερους δεσμούς των δύο χωρών, διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την αποχώρηση της Βρετανίας από τους κόλπους της ενωμένης Ευρώπης.

Από πλευράς του ο κ. Κασουλίδης, τόνισε ότι προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης θα είναι να περιοριστούν οι συνέπειες από το Brexit, καθώς επίσης και να μην επηρεαστεί το καθεστώς όσων Κυπρίων πολιτών ζουν ή εργάζονται στο έδαφος των βρετανικών Βάσεων.



Πηγή: http://ift.tt/2nnuyve

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος