Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Διακαναλική… ασυμφωνία στο δρόμο για το Mont Pèlerin

Share this:

Με καλή θέληση αλλά… διάσταση απόψεων Αναστασιάδης και Ακιντζί στο Mont Pèlerin – Αν κατατεθούν χάρτες θα έχει ορισθεί ημερομηνία για τις εγγυήσεις διαμήνυσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης από τα κατεχόμενα την ώρα που στην ελληνοκυπριακή πλευρά γίνονταν αναλύσεις επί των προεδρικών διαβεβαιώσεων ότι για να προχωρήσει σε πολυμερή θέλει πρώτα να δει χάρτη

Οι διακαναλικές συνεντεύξεις των Αναστασιάδη και Ακιντζί αποκάλυψαν διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών στο παρά πέντε των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στο Mont Pèlerin της Ελβετίας.

«Χαμένοι» στους χάρτες…

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ξεκαθάρισε ότι για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, αυτό μιας πολυμερούς διάσκεψης, θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος, κάτι που δεν σημαίνει μόνο κριτήρια, αλλά και χάρτες που θα αποτυπώνουν τα όσα περιλαμβάνονται στα κριτήρια που θα έχουν συμφωνηθεί.

«Πρόοδος δεν είναι μόνο τα κριτήρια, είναι και ο χάρτης που αποτυπώνει αυτά που διασφαλίζονται μέσα από τα κριτήρια. Συνεπώς για να υπάρξει επόμενο βήμα, είτε αυτό λέγεται πολυμερής είτε άλλως πως, θα πρέπει να υπάρξει και μια σχετική πρόοδος. Και επειδή αναφέρονται στην πολυμερή λέγω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτώ ημερομηνία πολυμερούς συναντήσεως αν δεν υπάρξει πρόοδος ή, ιδιαίτερα, συνέπεια σ` αυτά που έχουν συμφωνηθεί», σημείωσε ο Πρόεδρος.

Πριν περάσει μία ώρα στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωνε ότι αυτή την άποψη της ελληνοκυπριακής πλευράς την άκουσε για πρώτη φορά το βράδυ της Παρασκευής. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αν φτάσουμε να βάλουμε χάρτες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, θα υπάρχει ταυτόχρονα ημερομηνία για πενταμερή ή πολυμερή διάσκεψη για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων». Όπως είπε, από τη Νέα Υόρκη υπήρχε η συνεννόηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το ΓΓ του ΟΗΕ πως μετά τις εντατικές διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και εφόσον υπήρχε επαρκής πρόοδος, θα προχωρούσαν στο εδαφικό ως στάδιο που θα οδηγούσε στις εγγυήσεις και την ασφάλεια.

Πηγή: http://ift.tt/2e9WuDh


Στο:Πολιτική Tagged: Πολιτική

from TA NEA online http://ift.tt/2fDYwwH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος