Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Στο όριο της φτώχιας ανά την Ευρώπη οι μονογονεϊκές οικογένειες

Share this:

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μονογοενεικές οικογένειες άκουσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνάντηση που είχε με Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου τους. 

Νωρίτερα ο παγκυπριος σύνδεσμος Μονογονειακών Οικογενειών και το ίδρυμα προώθησης Ισότητας Υπατία παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου τα αποτελέσματα μελέτης με θέμα Μονογονεϊκότητας στην Ευρώπη και στην Κύπρο: Θεσμικός κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο. 

Την Ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος ανέλυσε η κυρία Αννα Πηλαβάκη και τόνισε τον σοβαρό κίνδυνο φτώχιας που αντιμετωπίζουν οι μονογενείς κυρίως οι μητέρες. 

«Οι μονογονεικές οικογένειες και ιδίως οι μόνες μητέρες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού και βλέπουμε δω είναι σχεδόν το διπλάσιο 49,8% με 25,2%», είπε.

Σοβαρό πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και οι μονογονειεκές οικογενείες στην Κυπρο. 

«Όντως στην Κύπρο υπάρχει ένα σοβαρό ποσοστό κινδύνου φτώχιας γυρο στο 27,4% σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας», είπε. Οι μονογενείς ζητούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να υιοθετηθούν πολιτικές και προγράμματα τα οποία να αφορούν τη δίκαιη επιδοματική στήριξη και την ένταξη των μονογονιών στην εργασία και την κοινωνία. 

Πηγή: http://ift.tt/2ggcuQx

November 23, 2016 at 09:10PM


Στο:Τελευταίες Ειδήσεις Tagged: #ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος