Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΠτΔ: Δεν πάμε σε πολυμερή αν δεν ξεκαθαρίσει το εδαφικό

Share this:

  • Υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία για την έκταση της τουρκοκυπριακής πολιτείας
  • Αποδέχθηκα καθορισμό κριτηρίων στο εδαφικό με ελαφρές αποκλίσεις
  • Υπήρξαν εμπόδια από την τ/κ πλευρά με πρόσχημα την στάση της Ελλάδας 
  • Η τ/κ πλευρά προσπάθησε να διασυνδέσει εδαφικό με ασφάλεια-εγγυήσεις
  • Δεν επέδειξε ευελιξία
  • Είμαι έτοιμος να συνεχίσω τον διαλογο από το σημείο που διακόπηκε στο Μοντ Πελεράν
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ο διάλογος η συμβολή της Τουρκίας
  • Θα ζητήσω τη συμβολή του ΓΓ ΟΗΕ προς την κατεύθυνση που πρέπει
  • Δεν πρόκειται να επιλέξουμε πολιτικές που θα οδηγήσουν στην πραγμάτωση οσων επιθυμεί η Τουρκία
  • Με μη λύση επί του εδαφικού θα οδηγηθούμε σε διέθνή διάσκεψη που θα μας ζητηθούν ανταλλάγματα στο θέμα των εγγυήσεων
  • Αμέριστη η στήριξη από την Ελλάδα



Την εικόνα για τις πραγματικές ευθύνες του αδιεξόδου στη συζήτηση του εδαφικού και τί πρέπει να γίνει, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρά την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητά του, με σεβασμό πάντα στις εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, να προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος.



Στην αρχική του τοποθέτηση στο πλαίσιο διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως δεν είναι επιθυμία του να εμπλακεί «στην όποια λογική επίρριψης ευθυνών, όμως την ίδια ώρα και δεν θα αφήσω αναπάντητους ισχυρισμούς που θέλουν την ευθύνη της αποτυχίας να βαραίνει την ε/κ πλευρά».



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είπε, παρέθεσε τα γεγονότα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό που δεν οδήγησαν τις συνομιλίες στο Μον Πελεράν σε αποτέλεσμα.

 

Την ίδια ώρα κατέστησε ξεκάθαρο «πως προκειμένου να επιτύχουμε μια λύση που θα γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες θα πρέπει όχι μόνο να τηρούνται τα συμφωνηθέντα, αλλά και η λύση να ανταποκρίνεται πρωτίστως στις αρχές και αξίες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και να επιτρέπει τη συγκρότηση ενός βιώσιμου, λειτουργικού και σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε ότι “η μετάβαση στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκε ύστερα από επιθυμία του Τουρκοκύπριου ηγέτη, προκειμένου – όπως ο ίδιος προέβαλε – να υπάρξει ελεύθερη διαπραγμάτευση χωρίς το φόβο των διαρροών”.

“Κατά τις διαπραγματεύσεις στο Mont Pelerin συμφωνήθηκε πως τα τρία βασικά κριτήρια που θα καθόριζαν την επιτυχή έκβαση του διαλόγου θα ήταν τα ακόλουθα: (α) Η έκταση του εδάφους της τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας μετά τις εδαφικές αναπροσαρμογές, (β) Ο αριθμός των προσφύγων που θα επέστρεφαν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, και, (γ) Η έκταση της ακτογραμμής που θα περιέβαλλε την περιοχή της κάθε Πολιτείας”, είπε.


Όπως σημείωσε, “υπήρξαν και κατευθυντήριες γραμμές ή κατευθύνσεις, για το πώς θα έπρεπε να διαμορφωθούν τα κριτήρια”.

Ανέφερε ότι “κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ενόψει των δυσκολιών που ανεφύησαν από τουρκικής πλευράς και προς απόδειξη της πολιτικής μου βούλησης να καταλήξουμε σε συμφωνία, αποδέχτηκα όπως, αντί της αρχικής συμφωνίας για καθορισμό με ακρίβεια των κριτηρίων, να καθορίσουμε κριτήρια με ελαφρά απόκλιση, τα οποία όμως θα μας επέτρεπαν να οριστικοποιήσουμε την τελική ρύθμιση”.

“Πρόσθετα, εξέφρασα την ετοιμότητα μου να εξετάσω ειδικές ρυθμίσεις για το καθεστώς των Τουρκοκυπρίων που ενδεχομένως θα παρέμεναν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, νοουμένου ότι αυτό το καθεστώς θα ίσχυε και για τους Ελληνοκύπριους που θα επέλεγαν να επιστρέψουν στην ευρύτερη περιοχή της Καρπασίας”, είπε.

Σημείωσε ότι, στη βάση αυτή, “στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν συμφωνία στην έκταση της τουρκοκυπριακής συνιστώσας Πολιτείας, η οποία θα κυμαινόταν μεταξύ 28,2% – ήταν η δική μας θέση – και 29,2% η τουρκοκυπριακή θέση”.

“Ακολούθησε εκτεταμένη διαβούλευση επί των άλλων δύο κριτηρίων, με ενθαρρυντικές – οφείλω να πω – κατ’ αρχήν ενδείξεις σε ό,τι αφορά το κριτήριο που αφορούσε την έκταση της ακτογραμμής που θα περιέβαλλε την κάθε Πολιτεία”, είπε.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι “για τον αριθμό των προσφύγων που θα επέστρεφαν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, έγινε επίσης εκτεταμένη συζήτηση η οποία οδήγησε τους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών να υπολογίσουν, με βάση την κατ’ αρχήν συμφωνία όσον αφορά την έκταση της τουρκοκυπριακής πολιτείας, τους υπό επιστροφή πρόσφυγες μεταξύ 78.247 ως το ελάχιστο και 94.484 ως το μέγιστο”.

“Κατά το αρχικό στάδιο της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων, που ακολούθησε την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο, αλλά και την απαραίτητη διαβούλευση με την ελληνική Κυβέρνηση, η τουρκοκυπριακή πλευρά μετέφερε τις ανησυχίες της ως προς τις προθέσεις τάχα της Ελλάδας να συμμετάσχει σε μια πολυμερή διάσκεψη”, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι, “ύστερα από επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ενεργειών του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Έσπεν Εϊντε προς την τουρκική Κυβέρνηση, οι εύλογες ανησυχίες της ελληνικής Κυβέρνησης ξεπεράστηκαν και ορίστηκε κατ’ αρχήν ημερομηνία πολυμερούς διάσκεψης”.

“Τα πιο πάνω, βέβαια, πάντοτε υπό την προϋπόθεση πως οι υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις θα κατέληγαν στην οριστικοποίηση των συμφωνηθέντων και την κατάθεση χαρτών που θα αποτύπωναν τα εν λόγω κριτήρια”, επεσήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σημείωσε ότι “στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, υιοθετώντας την εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών, προέβαλα πως θα ήμουν διατεθειμένος να αποδεχτώ την επιστροφή προσφύγων που θα εκυμαίνοντο σε αριθμούς μεταξύ των 78.000 ως ελάχιστο και των 92.000 ως μέγιστο”.

“Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, η τουρκοκυπριακή πλευρά, κατ’ αντίθεση με τα όσα συμφωνήθηκαν για την έκταση του εδάφους της τουρκοκυπριακής πολιτείας, πρότεινε κατ’ αρχήν πως ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που θα επέστρεφαν δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τις 55.000 και ακολούθως, κατά το τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης, ως ύστατο βαθμό υποχώρησης, τις 65.000”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς για διασύνδεση του Εδαφικού με το κεφάλαιο Ασφάλειας και Εγγυήσεων

Πρόσθεσε ότι “ήτο εμφανής η πρόθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς για διασύνδεση του Εδαφικού με το κεφάλαιο Ασφάλειας και Εγγυήσεων, και τούτο και πάλι κατ’ αντίθεση της Συμφωνίας ότι στο Mont Pelerin θα συζητείτο κατ’ ουσίαν το Εδαφικό και όχι το θέμα Ασφάλειας και Εγγυήσεων που άπτεται της διεθνούς πτυχής του κυπριακού προβλήματος”.

“Όπως ήταν αναμενόμενο, απέρριψα σαν απαράδεκτη την πρόταση και επέμεινα πως αυτό που θα μου επέτρεπε να θεωρήσω ότι ευρισκόμαστε σε ακτίνα συμφωνίας ήταν οι αριθμοί με βάση τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, οι μη εποικοδομητικές θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν με απέτρεψαν από του να καταβάλω έντονες προσπάθειες και να υποβάλω συμβιβαστικές προτάσεις έως και την υστάτη για επίτευξη σύγκλισης, πάντα, βεβαίως, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αριθμοί που διεκδικούσαμε θα απέκλειαν περιοχές οι οποίες ήτο ιδιαιτέρας σημασίας για την ελληνοκυπριακή πλευρά”, είπε και σημείωσε ότι, “παρά τις προσπάθειές μου, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό να οδηγήσει σε περαιτέρω πρόοδο, λόγω του ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επέδειξε την απαραίτητη ευελιξία, και ως αποτέλεσμα τούτου ήταν να οδηγηθούμε στη διακοπή του διαλόγου”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι, “παρά την απογοήτευση που είναι φυσιολογικό να προκάλεσε το αποτέλεσμα στο Mont Pelerin, θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως είμαι αποφασισμένος και έτοιμος, με σεβασμό πάντα στις εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων – και το υπογραμμίζω, χωρίς να παραγνωρίζω εκείνες των Τουρκοκυπρίων – να προβώ σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος”.

“Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως, προκειμένου να επιτύχουμε μια λύση που θα γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, θα πρέπει, όχι μόνο να τηρούνται τα συμφωνηθέντα, αλλά και η λύση να ανταποκρίνεται πρωτίστως στις αρχές και αξίες του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και να επιτρέπει τη συγκρότηση ενός βιώσιμου, λειτουργικού και σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους”, είπε.

Έτοιμος να συνεχίσω τον διάλογο

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι: “Είμαι και θα παραμείνω έτοιμος να συνεχίσω το διάλογο στην Κύπρο από το σημείο που διακόπηκε στο Mont Pelerin, με παράλληλη εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων για επίτευξη συγκλίσεων επί των εκκρεμούντων διαφορών επί του συνόλου των κεφαλαίων, και τούτο προκειμένου με βάσιμες προσδοκίες να οδηγηθούμε στην τελική φάση του διαλόγου”.

“Απέφυγα, όπως έχετε διαπιστώσει, να μπω στη λογική της επίρριψης ευθυνών. Εξέθεσα απλώς τα πραγματικά γεγονότα, και τα εξέθεσα πάντα περιοριζόμενος και συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης μου απέναντι στον κυπριακό λαό. Εξέθεσα την ίδια ώρα τη διαδικασία, αλλά και τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν την επιδιωκόμενη λύση, με πλήρη σεβασμό των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Άλλωστε, ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει μέσω δημοψηφισμάτων για την τύχη του όποιου σχεδίου λύσης”, είπε.

Κλείνοντας την εισαγωγική του δήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε θερμά “τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για την αμέριστη στήριξη που μου παρείσχε καθ` όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, όχι μόνο κατά την παρουσία μας στο Mont Pelerin, αλλά και προηγουμένως”, καθώς και “όλα τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας που με συνόδευσαν στην Ελβετία, η βοήθεια των οποίων υπήρξε πολυτιμότατη”.

Χρειάζεται η συμβολή της Τουρκίας με συγκεκριμένες ενέργειες ή στήριξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τόνισε ακόμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.



Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτηση για Σχέδιο Β, υπέδειξε ότι «σχέδιο πάντα για μας ήταν η επίλυση του Κυπριακού» και ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι πρόθεσή μου η αλλαγή των όσων από το 1977 μέχρι σήμερα έχουν συμφωνηθεί».



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η θετική ρητορική της Τουρκίας θα πρέπει να μετατραπεί – αν θέλετε – εμπράκτως με συγκεκριμένες ενέργειες ή στήριξη του Τ/κ ηγέτη έτσι ώστε πραγματικά να επιτύχουμε αυτό που επιδιώκουμε και αυτό που διακηρυκτικά προβάλλει η Τουρκία».



Συνεπώς, υπέδειξε, «απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει μπροστά ή να επαναρχίσει ο διάλογος και να οδηγήσει στην επιθυμητή λύση είναι η συμβολή της Τουρκίας και παραμένω μέχρι εδώ. Νομίζω είναι ξεκάθαρη η θέση».



Σε ερώτηση για πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «ήδη έχω σήμερα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον κ. Ντόναλντ Τουσκ, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν και περί τις 10 το βράδυ θα συνομιλήσω και με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ενημερώνοντας και ζητώντας την συμβολή ή και την παρέμβαση προς την κατεύθυνση που πρέπει έτσι ώστε να είναι δυνατή η επανέναρξη του διαλόγου με βάσιμες προοπτικές».


Δεν χάθηκε η οποιαδήποτε ευκαιρία



Σε ερώτηση αν υπήρξε χαμένη ευκαιρία, απάντησε ότι «δεν νομίζω ότι χάθηκε η οποιαδήποτε ευκαιρία, διότι οι συζητήσεις επί του αριθμού των Ε/κ προσφύγων που θα επέστρεφαν δεν είχε συμφωνηθεί». Φαινόταν κάποια πρόθεση, είπε, αλλά δεν επέτρεπε την κατάληξη.



Η αναβολή ζητήθηκε, εξήγησε, γιατί έπρεπε να νοιώθω βέβαιος ότι από τη μια η Ελληνική Κυβέρνηση την οποία δεν εκπροσωπούσα θα ήταν έτοιμη να συμμετάσχει σε μια πολυμερή, ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση αλλά και δεύτερον ο σεβασμός μου προς την πολιτική ηγεσία, αφού – όπως υπενθύμισε – έπρεπε να την ενημερώσει.



Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε ότι κατά τη συζήτηση ο ίδιος εξάντλησε κάθε περιθώριο καλών προθέσεων.



Σε ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις συγκεκριμένα θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ήδη υπάρχει κάποια συμφωνία όσον αφορά τη διαπραγμάτευση του εδαφικού, συμφωνήθηκαν τα τρία κριτήρια, στα οποία αναφέρθηκε και πάλι.



«Συνεπώς δεν τίθεται θέμα να τεθούν άλλοι όροι ή προϋποθέσεις αρκεί – επαναλαμβάνω – η Τουρκία εμπράκτως να αποδείξει ότι επιθυμεί (λύση). Για να επανέλθουμε σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν ενδείξεις, τουλάχιστον ότι υπάρχει προοπτική να καταλήξουμε όπως έχω προαναφέρει στα κριτήρια που έχουν καθοριστεί», τόνισε.





Σχέδιο πάντα για μας ήταν η επίλυση του Κυπριακού



Σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο Β, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το ερώτημα: «Τι σημαίνει Σχέδιο Β»;

«Σχέδιο πάντα για μας ήταν η επίλυση του Κυπριακού», επεσήμανε. Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε, είναι κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, θα γίνουν τα διαβήματα, θα συνεχίσει ο αγώνας, θα συνεχίσουν οι προσπάθειες, διότι δεν θεωρούμε ότι η μη λύση είναι λύση. Υπάρχουν, επεσήμανε, «εδάφη υπό κατοχή, υπάρχουν καταστάσεις που επισυμβαίνουν οι οποίες επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το βαθμό προοπτικής για λύση του Κυπριακού, συνεπώς η κάθε προσπάθεια θα είναι να συνεχίσει και να επιτύχει ο διάλογος με διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση».



Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι πρόθεσή μου η αλλαγή των όσων από το 1977 μέχρι σήμερα έχουν συμφωνηθεί».



«Δεν πρόκειται ως σχέδιο Β να επιλέξουμε τέτοιες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην πραγμάτωση ενδεχομένως των επιδιωκομένων από πλευράς Τουρκίας».


ΚΕ: Δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα



Νωρίτερα

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο ώστε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των συνομιλιών.

Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας συζήτησαν τα επόμενα βήματα και τους χειρισμούς που θα ακολουθήσουν μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό στο Μον Πελεράν.

Τα συμφωνηθέντα μεταξύ των δύο ηγετών πρέπει να τηρούνται για να προχωρήσει η διαδικασία δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ένας βασικός λόγος που δεν υπήρξε κατάληξη στο Μοντ Πελεράν ήταν το ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα.

Σημείωσε ότι με τις θέσεις που εκφράστηκαν και τις τοποθετήσεις που έγιναν από τουρκοκυπριακής πλευράς, ήταν εμφανής η προσπάθεια να ξεφύγει του πλαισίου ουσιαστικής συζήτησης του εδαφικού και σύνδεσής του με την συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο πλαίσιο πολυμερούς διεθνούς διάσκεψης.

Κάτι τέτοιο τόνισε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και ξέφευγε του πλαισίου των όσων είχαν συμφωνηθεί στην Λευκωσία, πριν τη μετάβαση στο Μον Πελεράν.

Η Μόρφου ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι ουσιαστικό μέρος του εδαφικού και σε καμία περίπτωση, δεν μπορούσε να ήταν κάτι το οποίο θα αφεθεί σε μιά διεθνή διάσκεψη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν μπορεί να εξισωθεί η ευθύνη της Τουρκικής και της Ελληνικής Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι κάποιοι είπε επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνοκυπριακή πλευρά για το ό,τι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα στο Μον Πελεράν.

Τόνισε ότι μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Τσίπρα υπήρχε συμφωνία με συγκεκριμένη ημερομηνία για πραγματοποίηση πολυμερούς διάσκεψης αν υπήρχε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού και αποτύπωσης τους σε χάρτη.

//embed.flowplayer.org/6.0.1/embed.min.js

Πηγή: http://ift.tt/2fsZcCX

November 23, 2016 at 09:06AM


Στο:Τελευταίες Ειδήσεις Tagged: #ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος