Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Reuters: Στα 5 δις ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία

Share this:

Εκτενές ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, αναφέρεται στη μαζική φυγή ελληνικών επιχειρήσεων, στη Βουλγαρία, προκειμένου να γλιτώσουν από την εξαντλητική φορολογία που επιβάλλεται στην Ελλάδα.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται ως παράδειγμα η περίπτωση του λογιστή, Προκόπη Μακρή, ο οποίος έκλεισε την επιχείρηση επίπλων που διατηρούσε στη χώρα και άνοιξε γραφείο στη Βουλγαρία που βοηθά άλλους εν Ελλάδι επιχειρηματίες να μετακομίσουν στη γειτονική χώρα. Βασική διαφορά το ύψος της φορολογίας των εταιρειών, που στην Ελλάδα είναι 29% και στη Βουλγαρία μόλις 10%.

Ο κ. Μακρής δήλωσε στο Reuters, «καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με φόρους στην Ελλάδα, οι επιχειρήσεις έχουν εκμηδενιστεί».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα o αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα τη Βουλγαρία έχει αυξηθεί σε 17.000 από 2.000 το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στο μνημόνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των βουλγαρικών Αρχών.

«Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις στις γειτονικές χώρες είναι οικονομικά πιο ενεργές στην Ελλάδα. Σύντομα μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με καταβολή φόρων και στις δύο χώρες, αλλά και με πρόστιμα», σχολίασε ο Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής της ΓΓΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, 3.642 επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στη γειτονική χώρα, έναντι 3.262 το 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρεσβείας της Ελλάδας στη Σόφια, οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία έχουν ετήσιο τζίρο 5 δισ. ευρώ και απασχολούν περίπου 53.000 εργαζόμενους.

Πηγή: http://ift.tt/2gfV5rf

November 23, 2016 at 07:53PM


Στο:Τελευταίες Ειδήσεις Tagged: #ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος