Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ενημερώνει Ευρωπαίους και ξένους ηγέτες ο ΠτΔ

Share this:

Σειρά τηλεφωνικών επαφών άρχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την επιστροφή χθες το απόγευμα από την Ελβετία, ενώ αύριο το πρωί σε έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα ενημερώσει ενδελεχώς τους πολιτικούς αρχηγούς, για τη διαπραγμάτευση του Μόν Πελεράν. 

Μετά τη συζήτηση που είχε χθες βράδυ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα επικοινώνησε με ξένους ηγέτες τους οποίους και ενημέρωσε για την αρνητική εξέλιξη στις συνομιλίες και το παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτή. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αλλά και με εκπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν αλλά και με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τις επόμενες μέρες, πιθανόν να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Αλέξη Τσίπρα, ενόψει και της αναμενόμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για τον περαιτέρω συντονισμό των επόμενων κινήσεων Αθήνας και Λευκωσίας. 

Ο Εσπεν Μπαρθ Εϊντε, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα να βρεθεί ξανά στην Κύπρο, για να έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Μουσταφά Αιντζί, στην προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανή η διαδικασία αλλά και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. 
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπα Γκι Μουν, είχε επικοινωνία με τον Εδικό Σύμβουλό του, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες στην Ελβετία και έλαβε οδηγίες να ετοιμάσει αναλυτική έκθεση.
 
Κατά την ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Στέφαν Ντούτζιαρικ, έκανε αναφορά στην αρνητική εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, και μετέφερε την πεποίθηση του Γενικού Γραμματέα ότι οι δυο ηγέτες, θα ξεπεράσουν τις τρέχουσες προκλήσεις στη διαδικασία. 

«Είναι επίσης αισιόδοξος ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται αδιάκοπα, όπως έχουν πράξει μέχρι στιγμής, για την επίτευξη μιας διευθέτησης με το 2016, προς όφελος όλων των Κυπρίων. Τα Ηνωμένα Εθνη και ο Γενικός Γραμματέας προσωπικά, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές». 

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε, εξάλλου, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εστιάζουν στην υποστήριξη των προσπαθειών για κατάληξη σε συνολική διευθέτηση για την επανένωση της Κύπρου.

Πηγή: http://ift.tt/2gm8LlO

November 23, 2016 at 03:47PM


Στο:Τελευταίες Ειδήσεις Tagged: #ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος