Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Αποκαλύψεις από Αμερικανό αξιωματούχο: «Βάσιμος ο ισχυρισμός για εμπλοκή του Γκιουλέν στο τουρκικό πραξικόπημα»

Share this:

http://ift.tt/eA8V8J

Μεγάλες πιθανότητες να αποδειχθεί βάσιμος ο ισχυρισμός της τουρκικής κυβέρνησης περί της εμπλοκής του Φετουλάχ Γκιουλέν στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επεσήμανε με δηλώσεις του στην τουρκική Sabah Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους.

«Οι φιλανθρωπικές και εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες έχει ιδρύσει ο Γκιουλέν, έχουν ύποπτη δομή και χρηματοδότηση, που ομοιάζει ιδιαίτερα με τους τρόπους που κινείται το οργανωμένο έγκλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν να μην πρόκειται για μία αθώα θρησκευτική κίνηση.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ με την Αμερικανίδα ομόλογό του Λορέτα Λιντς. Η συνάντηση των δύο πολιτικών είχε αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την αίτηση έκδοσης του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Source: http://ift.tt/2fgcUYl


Στο:Νέα και ειδήσεις με ταυτότητα Tagged: @TaNeaOnline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος