Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων καταδίκασε το ψευδοκράτος

Share this:

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, καταδίκασε την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983, τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή σχεδόν του 37% του κυπριακού εδάφους από περισσότερο από 40.000 τουρκικά στρατεύματα καθώς και τη μεθοδευμένη προσπάθεια αλλοίωσης του τουρκοκυπριακού πληθυσμού μέσω του εποικισμού.

"Το μόρφωμα που παράνομα εγκαθίδρυσε στα κατεχόμενα η Τουρκία καταστρέφει συστηματικά την πολιτιστική μας κληρονομιά, στερεί βασικά αγαθά από τους εγκλωβισμένους μας, παραβιάζει θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα και προσβάλλει την αξιοπρέπεια του κάθε Κύπριου και Ευρωπαίου πολίτη"`, αναφέρθηκε στη διάσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι κατεχόμενοι Δήμοι ζήτησαν από ολόκληρη την πολιτική ηγεσία του τόπου την εντατικοποίηση των προσπαθειών επίλυσης του κυπριακού, "αφού μόνο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση θα βάλει τέλος στην αδικία και την υποτίμηση που βιώνει ο προσφυγικός κόσμος εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες".

Αναφέρθηκε ότι οι πρόσφυγες θέλουν να δουν επιτέλους έργα και τερματισμό προκλητικών σκανδάλων, όπως συμβαίνει με τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών και εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα για μια και  ειρηνική και ελεύθερη Κύπρο, μια Κύπρο ανάπτυξης και ευημερίας, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, που να χαρακτηρίζεται από ομόνοια μεταξύ μας και απαλλαγμένη από σκάνδαλα, προκλήσεις και συμφεροντολογικές προσεγγίσεις.

"Υπενθυμίζουμε ότι το βάρος της συνέχισης της διεκδίκησης των δικαίων και δικαιωμάτων των εκτοπισμένων πέφτει κατά κύριο λόγο στους ώμους του προσφυγικού κόσμου", αναφέρθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος