Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ένας χρόνος στα κατεχόμενα από το ατύχημα με το λεωφορείο

Share this:

Συμπληρώθηκε χθες, 29 Νοεμβρίου, ένας χρόνος από το τραγικό ατύχημα με το φορτηγό λατομείου που συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο σε ορεινό δρόμο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, δύο μαθήτριες και ο οδηγός του λεωφορείου.

Το δυστύχημα είχε προκαλέσει πέρσι έντονες και πολυήμερες διαμαρτυρίες οργανώσεων και μαθητών, καθώς είχε συμβεί τις πρωινές ώρες μέσα σε σκοτάδι, προκαλώντας επίσης έντονες συζητήσεις για την μη αλλαγή της θερινής ώρας σε χειμερινή, που θεωρήθηκε μία από τις αιτίες του δυστυχήματος.

Σε ολοσέλιδο πρωτοσέλιδό της σήμερα, η Γενί Ντουζέν επισημαίνει ότι στον ίδιο ορεινό δρόμο Κυθρέας – Κερύνειας, από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί και άλλα ατυχήματα αλλά ο δρόμος δεν έχει φτιαχτεί. Σε κάποια σημεία μάλιστα η άσφαλτος έχει σηκωθεί μέχρι και 10 εκατοστά, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν λάσπες, χαλίκια κ.α

Ο δρόμος δεν άλλαξε, αλλά αλλάξαμε πολύ εμείς, δήλωσαν στη Γενί Ντουζέν οι μητέρες των θυμάτων και η 18χρονη σήμερα Χαβά Καϊμακάμτορουνλαρι που είχε τραυματιστεί σοβαρά αλλά επέζησε. Η νεαρή Χαβά ανέφερε γι’ αυτούς που δεν έφτιαξαν τον δρόμο: «εφόσον η δική τους ψυχή δεν κάηκε, δεν πρόκειται να κάνουν βήμα».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έγινε κατά τη χθεσινή τελετή μνήμης στους τάφους των θυμάτων.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του γιατρού Μπουλέντ Ντιζνταρλί, αρχίατρου του νοσοκομείου Λευκωσίας για τα όσα έζησαν πέρσι τέτοια μέρα, μετά το ατύχημα. Ο Τ/κ γιατρός περιγράφει την κατάσταση που επικράτησε από τις 7.10 το πρωί που χτύπησε το κινητό του και ενημερώθηκε για το δυστύχημα, τις πρώτες πληροφορίες για τους τρεις νεκρούς και επτά τραυματίες, μέχρι που έφτασαν στο νοσοκομείο τα θύματα και οι τραυματίες.

Ο Ντιζνταρλί περιγράφει πόσο δυσκολεύτηκε να γράψει και να διαβάσει την ανακοίνωση για τους νεκρούς και την κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων μαθητών, λέγοντας ότι την ώρα που διάβαζε το κείμενο έβλεπε πως κάποιοι χτυπούσαν την γροθιά τους στο τοίχο από τον θυμό και τη λύπη τους. Ο γιατρός ολοκληρώνει την ανάρτησή του γράφοντας ότι ευχήθηκε να ήταν το τελευταίο τροχαίο δυστύχημα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος