Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Έρχεται η κατάργηση των συναλλαγών με ρευστό σε προϊόντα

Share this:

Προς την απαγόρευση συναλλαγών άνω των 10.000 ευρώ με ρευστό για συγκεκριμένα προϊόντα, οδεύει η Κύπρος, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ενδεχομένως να προχωρήσει σε οδηγία, σύμφωνα με την οποία το ρευστό καταργείται από όλες τις συναλλαγές. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι μέσα από τις διατάξεις του εναρμονιστικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση, μετά την 4η Οδηγία της ΕΕ, υπήρχε εισαγωγική διάταξη για την απαγόρευση της πώλησης αγαθών σε μετρητά για ποσό ίσο ή μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ, το οποίο θα συνιστούσε ποινικό αδίκημα και θα τιμωρείτο με χρηματική ποινή. 

Όπως είπε, η Επιτροπή Νομικών, σε δυο συνεδριάσεις και στο πλαίσιο της διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους, έκανε αποδεκτή εισήγηση για τροποποίηση ώστε, παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον 16 από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ήδη υιοθετήσει την πλήρη απαγόρευση της εμπορίας αγαθών με την είσπραξη μετρητών (για όλα τα προϊόντα), η Κύπρος να ρυθμίσει την πρόνοια ώστε η απαγόρευση να περιοριστεί σε προϊόντα που θεωρούνται «πιο ευάλωτα» για πιθανή νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. 

Τέτοια προϊόντα, σύμφωνα με τον κο Γεωργίου, είναι οι πολύτιμοι λίθοι, τα πολύτιμα μέταλλα, τα μηχανοκίνητα οχήματα, τα έργα τέχνης και οι αντίκες.

Ωστόσο, όπως είπε, εν αναμονή της 5ης οδηγίας της ΕΕ, ενδεχομένως να χρειαστεί να επιβληθεί ρύθμιση, ούτως ώστε η χώρα να υποχρεωθεί να απαγορεύσει πλήρως τις συναλλαγές με μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος