Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Θα καταλήγουν σε ποτήρια τα λύματα από επένδυση Πέρα Πεδί;

Share this:

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος οδηγήθηκε το θέμα της επένδυσης στο Πέρα Πεδί. Χθες, κατά την αρχική συνεδρία της Επιτροπής παρουσιάστηκε η εταιρεία που θα κάνει την επένδυση και ενώπιον των μελών της Επιτροπής, παρουσίασε τις εργασίες που θα πραγματοποιήσει στην περιοχή.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ο οποίος τόνισε αρχικά ότι πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της μελέτης η οποία αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα είναι περίπου 20 αλλά 300 άτομα. Εδώ ελλοχεύουν κίνδυνοι που αφορούν την περιβαλλοντική πτυχή της επένδυσης σύμφωνα με τον κ.Θεοπέμπτου ο οποίος κατηγοριοποίησε τα προβλήματα ως εξής:

- Τα δέντρα τα οποία θα κοπούν για τις ανάγκες της επένδυσης.
- Η κλήση εδάφους για χώματα. Αλλά και τι θα γίνει με διαχείριση υγρών αποβλήτων που θα καταλήγει στον φράκτη και εκεί ελλοχεύουν κίνδυνοι μόλυνσης.
- Λόγω μεγάλης κλίσης του εδάφους, είναι δύσκολο να διαχειριστείς απόβλητα

Η αναλογία επισκεπτών εγείρει και θέμα αναφορικά με το πόσα υγρά απόβλητα θα παράγει η περιοχή και το που θα καταλήγουν οι τεράστιες ποσότητες λυμάτων.

Θα πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός, επεσήμανε ο κ.Θεοπέμπτου.

Ανοίγει και η μεγάλη συζήτηση για νομοθεσίες για κυνήγι

Νομικά να διευκρινιστεί τι είναι ξόβεργο και τι είναι δίκτυ αναφέρθηκε αρχικά, αφού οι κυνηγοί «εφευρίσκουν» αρκετές πατέντες. 

Η πρόνοια που σύμφωνα με τον κ.Θεοπέμπτου θα προκαλέσει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι αυτές που αφορούν τους ακτιβιστές. «Είναι μια πρόνοια που είναι ανοικτή», είπε ο κ.Θεοπέμπτου.

Αναφορικά με τα όσα αναφέρονται για την πρόσβαση ακτιβιστών σε ιδιωτικές περιουσίες, ο κ.Θεοπέμπτου τόνισε ότι ούτε οι κυνηγοί προσέχουν που μπαίνουν όταν κυνηγούν. Η επίσημη συζήτηση ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος