Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΟΙΚ: Έτσι θα αποζημιώσουμε τους "κουρεμένους"

Share this:

Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σταδιακή αποζημίωση των "κουρεμένων", ανέλυσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η πρώτη "ένεση" προς την αποκατάσταση των "κουρεμένων" θα έχει ύψος 25 εκατομμυρίων ευρώ. 

Όπως έχει αναφέρει ο Χάρης Γεωργίαδης, το μέτρο της διάσωσης τραπεζών με ίδια μέσα επέφερε υπέρμετρο οικονομικό κόστος μερίδας συμπολιτών μας και για το λόγο αυτό σήμερα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε θέση να καθορίσει το πλαίσιο και να διαθέσει πόρους για περαιτέρω βήματα μερικής άμβλυνσης των συνεπειών στο μέτρο, το πράττει, όπως είπε. 

Εξήγησε ότι για το σκοπό αυτό θα γίνει χρήση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης το οποίο δημιουργήθηκε το 2013, προς το οποίο προτείνουν την καταβολή πρώτης συνεισφοράς 25 εκατομμυρίου ευρώ για δημιουργία αποθεματικού μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2017, ο οποίος εγκρίθηκε χθες και κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Για τον ίδιο σκοπό αποφασίστηκε και θα εξεταστεί ενδεχόμενο παραχώρησης κρατικής περιουσίας η οποία παρέμενε αναξιοποίητη, γεγονός που δίνει μια προοπτική έστω κι αν δεν προσφέρει άμεση θεραπεία, επεσήμανε ο Υπουργός. 

Όπως ενημέρωσε, αντίστοιχη διαδικασία θα γίνει και το δεύτερο εξάμηνο του 2018 όπου θα καθοριστεί η δεύτερη συνεισφορά προς το ταμείο, κάτι που αναμένεται να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας. 

Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ανάληψης νομικής ευθύνης από το κράτος, πρόκειται για σχεδιασμό που προϋποθέτει έγκριση από το Υπουργικό και τη Βουλή και τηρεί όλες τις Συνταγματικές πρόνοιες.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος