Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

«Πυροτέχνημα» η πρόταση στον Φαλτσιανί

Share this:

Εκτεθειμένη, για άλλη μια φορά, αφήνει την κυπριακή Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών, με τα λεγόμενά του, ο Γαλλο-Ιταλός πληροφοριοδότης και δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί.

Ο πρώην τραπεζίτης της HSBC στην Ελβετία και νυν προστατευόμενος μάρτυρας της γαλλικής κυβέρνησης δίνει μια διαφορετική εκδοχή, από εκείνη που είχε δώσει πρόσφατα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφορικά με το θέμα της συνεργασίας των κυπριακών Αρχών με τον Φαλτσιανί, για την εξασφάλιση των υπολοίπων ονομάτων Κύπριων φοροφυγάδων.

«Πρέπει να είναι πολύ απασχολημένοι»

Σε αποκλειστικές δηλώσεις στη «Σημερινή της Κυριακής», ο Φαλτσιανί ξεκαθαρίζει πως, παρότι εκδηλώθηκε πρόσφατα ενδιαφέρον από πλευράς Κυβέρνησης, διά αλληλογραφίας, εντούτοις, όπως υποστηρίζει, δεν του έγινε καμία πρόταση για συνεργασία. Και εξηγεί στην εφημερίδα μας ότι οι κυπριακές Αρχές δεν επικοινώνησαν ποτέ με το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί στον Παρίσι, όπως έχουν συμφωνήσει!

Ο 45χρονος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συμφωνήσαμε να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο μου, κάτι που δεν έκαναν ποτέ». Στη συνέχεια, εξέφρασε, με προφανώς ειρωνική διάθεση, την απογοήτευσή του, λέγοντας: «Θα πρέπει να είναι πολύ απασχολημένοι, γιατί δεν έχω κανένα νεότερο».

Η ενημέρωση Χάρη Γεωργιάδη

Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Οικονομικών, σε γραπτή απάντησή του, ημερομηνίας 21 Απριλίου 2017, σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη αναφορικά με το θέμα συνεργασία της Κυβέρνησης με τον Φαλτσιανί, έδωσε την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει και ότι απομένει η απάντηση του πληροφοριοδότη.

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει επί λέξει: «Επί της ουσίας σάς πληροφορώ ότι μετά τη συνάντηση του Εφόρου Φορολογίας και αξιωματούχων της Αστυνομίας που έγινε στις 4/9/2016 με τον κ. Φαλτσιανί, υπήρξε επικοινωνία μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου του εξηγήθηκε ότι θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στην Κύπρο για περαιτέρω συνεργασία μαζί του.  Αναμένεται από τον ίδιο πληροφόρηση μετά από έρευνα που θα διενεργούσε ο δικηγόρος του, κατά πόσον είναι εφικτή η μετάβαση και παραμονή του στην Κύπρο». Ωστόσο, κατά τον Φαλτσιανί, δεν εκκρεμεί καμία έρευνα από μέρους του. Αυτό που πρέπει να γίνει και δεν έγινε ήταν να υποβάλουν την πρότασή τους οι κυπριακές Αρχές στον εν λόγω δικηγόρο. 

Ο πληροφοριοδότης έχει εκφράσει -εδώ και καιρό- την πρόθεσή του να βοηθήσει στην εξασφάλιση των υπολοίπων ονομάτων Κυπρίων υπόπτων, αλλά και στη στοιχειοθέτηση των υποθέσεων που ήδη έχει ενώπιόν του και διερευνά το Τμήμα Φορολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στην Σημερινή που κυκλοφορεί. 



Πηγή: http://ift.tt/2geZ4cT

August 27, 2017 at 08:23AM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος