Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Kίπρις: Δεκάδες ύποπτοι για τη ΦΕΤΟ στην 'αστυνομία'

Share this:

Την απομάκρυνση από τα καθήκοντα 53 «αστυνομικών» με το αιτιολογικό ότι είναι μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν ζήτησε η «γενική εισαγγελία».

Σύμφωνα με την Κύπρις, ο «βοηθός γενικός εισαγγελέας», Εργκιούλ Κιζιλοκγκίλ απέστειλε επιστολή στον «γενικό διευθυντή αστυνομίας», Σουλεϊμάν Μανάβογλου ζητώντας άμεσα την παύση των 53, τρεις εκ των οποίων είναι υψηλόβαθμοι, αφού διάβασε τον φάκελο που του απεστάλη από την ειδική ομάδα ερευνών για τις δραστηριότητες της ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα. Ο Μανάβογλου δεν έχει δώσει ακόμα αυτήν την εντολή και αν δεν το πράξει θα πρέπει να παραιτηθεί, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ως αποτέλεσμα των ερευνών, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία πως οι "αστυνομικοί" είναι χρήστες του ByLock, μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από υποστηρικτές του Γκιουλέν, ενώ οι εν λόγω «αστυνομικοί» φέρονται να είχαν συναντήσεις με άλλα μέλη της οργάνωσης FETO που έρχονταν από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Σε τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων από τους 53, προστίθεται στο δημοσίευμα, βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Κίπρις γράφει επίσης ότι το κατηγορητήριο είναι έτοιμο και εάν οι ύποπτοι θα δικασθούν κρατούμενοι ή όχι αυτό θα το αποφασίσει το «δικαστήριο». Αναφέρεται ακόμη ότι την έρευνα για την ΦΕΤΟ στην «αστυνομία» είχε ζητήσει η Τουρκία και μάλιστα με επιμονή δική της δημιουργήθηκε η ειδική ομάδα έρευνας καθώς ο «γενικός διευθυντής αστυνομίας» υπερασπιζόταν ότι δεν υπήρχαν μέλη της ΦΕΤΟ στην «αστυνομία» και μια τέτοια έρευνα ήταν αχρείαστη.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Πηγή: http://ift.tt/2vIDaS6

August 31, 2017 at 04:28PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος