Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Απάντησε στον Φαίδωνος και η εταιρεία Stassinos

Share this:

Σε σχέση με τουρκοκυπριακή περιουσία στη Πλατεία Κέννεντυ στην Πάφο

Απάντηση στους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος που είδαν το φως της δημοσιότητας σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούν την εταιρεία Stassinos Investment &Finance Limited σε σχέση με τουρκοκυπριακή περιουσία στη Πλατεία Κέννεντυ στην Πάφο, δίνει με γραπτή ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο Εταιρείας Stassinos Investment & Finance Limited.

Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της γιατί – όπως αναφέρει – όσα λέχθηκαν είναι «αναληθή και συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση». Προς τούτο, τόσο η εταιρεία, όσο και οι Διευθυντές και μέτοχοι της έχουν ήδη δώσει οδηγίες στους νομικούς τους συμβούλους για τη λήψη των δεόντων δικαστικών μέτρων.

Η εταιρεία αναφέρει πως μίσθωσε το ακίνητο, απευθείας από το ΕΦΚΑΦ, στις 15 Ιουνίου 1974, δηλαδή πριν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Όπως είναι αυτονόητο κατά τον εν λόγω χρόνο, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν υπήρχε Διαχειριστής Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, συνεπώς η Εταιρεία ουδεμία σχέση είχε με τη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών, προσθέτοντας πως τα πιο πάνω έχουν αποδειχθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Επιπρόσθετα η εταιρεία αναφέρει πως η ενοικίαση ήταν για περίοδο 30 ετών από τις 15 Ιουνίου 1974 και πως η ενοικίαση αυτή δεν υλοποιήθηκε, αφού η Εταιρεία ουδέποτε έλαβε κατοχή, εκμεταλλεύτηκε ή χρησιμοποίησε το ακίνητο.

Αντίθετα, προσθέτει, μετά την εισβολή, κατοχή και χρήση του ακινήτου, αυθαίρετα και παράνομα, ανέλαβαν ο Δήμος Πάφου και η Δημοκρατία δια της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως αυτό έχει αποδειχθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Ως αποτέλεσμα, η Εταιρεία προσέφυγε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, με την υπ’ αριθμό 1191/2005 αγωγή της, ζητώντας αποζημιώσεις για την παράνομη κατοχή του ακινήτου από το Δήμο Πάφου και τη Δημοκρατία.

Με την απόφασή του, ημερομηνίας 27/3/2013, το Δικαστήριο δικαίωσε την Εταιρεία και αποφάνθηκε ότι τόσο ο Δήμος Πάφου όσο και η Κυπριακή Δημοκρατία, είχαν παράνομα επέμβει στο εν λόγω ακίνητο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα, το Δικαστήριο καταδίκασε το Δήμο Πάφου και τη Δημοκρατία να καταβάλουν ως αποζημίωση το ποσό των €1000, πλέον δικηγορικά έξοδα.

Η Εταιρεία καταχώρησε έφεση με αριθμό 142/13, κρίνοντας το επιδικασθέν ποσό ως ανεπαρκές.

Ο Εναγόμενος Δήμος Πάφου και η Εναγομένη Κυπριακή Δημοκρατία δεν αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα, δηλαδή το ότι παράνομα είχαν επέμβει στο εν λόγω ακίνητο και, ως εκ τούτου, η απόφαση για την παρανομία, την οποία διέπραξαν, είναι τελεσίδικη και δεν υπόκειται σε ανατροπή.

Τέλος η Εταιρεία αναφέρει, στην ανακοίνωση, ότι ο Γιαννάκης Μάτσης, πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν ήταν και ούτε είναι μέτοχος της Εταιρείας μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

The post Απάντησε στον Φαίδωνος και η εταιρεία Stassinos appeared first on Cyprus Times.



Πηγή: http://ift.tt/2iKuZmk

August 31, 2017 at 04:49PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος