Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αποκαλύψεις Αρχιεπισκόπου:Αδειοδοτήσαμε προσκύνημα εποίκων

Share this:

Η  ενέργεια των κατοχικών αρχών να παρεμποδίσουν τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου, δεν ήταν ασυνήθιστη  είπε ο Αρχιεπίσκοπος και δεν τον ξένισε η απαγόρευση, διότι είναι σύνηθες φαινόμενο.

Το όχι το ακούμε πολύ συχνά πρόσθεσε  με νόημα. Αποκάλυψε ότι με δική του πρωτοβουλία παρακάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών να επιτρέψει στους έποικους προσκυνητές,  να πάνε να προσευχηθούν στον Τεκέ.

Η Κυβέρνηση ,συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, δέχθηκε.Έκανε αυτή την παραχώρηση.

Το κατοχικό καθεστώς τεντώνει το σχοινί  με την απαγόρευση της καθιερωμένης κάθε πρώτη Κυριακή λειτουργίας στο μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα αλλά και στο αίτημα των Γιαλουσιτών για λειτουργία στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Σε μια άλλη εξέλιξη  προσκύνημα με την ευκαιρία του Κουρμπάν Μπαϊράμ  διοργανώνει στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα, το λεγόμενο  «υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων», του ψευδοκράτους σύμφωνα με σημερινά τ/κ ΜΜΕ.    

Όπως αναφέρεται, το προσκύνημα θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και μπορούν να συμμετάσχουν όσα άτομα προέρχονται από την Τουρκία ή και άλλες χώρες, δηλαδή άτομα τα οποία δεν έχουν δικαίωμα να μεταβούν στις ελεύθερες περιοχές.

Επιστολές διαμαρτυρίας προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποστέλλει σήμερα ο Δήμος Μόρφου, μετά την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας στον Άγιο Μάμα, ενώ επιδιώκει και συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η απόφαση των κατοχικών αρχών για απαγόρευση της λειτουργίας στον Άγιο Μάμα της Μόρφου είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα τονίζει το ΑΚΕΛ.

Την ανάκληση της απόφασης για απαγόρευση της τέλεσης της λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Μάμα στην Μόρφου, ζητεί από την ψευδοκυβέρνηση» το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα, που σε ανακοίνωση γράφει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το εμπόδιο ούτε και η δικαιολογία ότι συμπίπτει με τη Γιορτή των Θυσιών και υπάρχουν λόγοι ασφαλείας.



Πηγή: http://ift.tt/2em0rlU

August 31, 2017 at 08:38PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος