Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΑΗΚ:Ενημερώνει κατοίκους Ζύγι/Μαρί να έχουν αντιασφυξιογόνες

Share this:

Σάλο έχει προκαλέσει το ενημερωτικό δελτίο της ΑΗΚ, με ημερομηνία Ιανουαρίου 2017 το οποίο έχει αποσταλεί στους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με τον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό στο Βασιλικό.

Ο λόγος που το εν λόγω δελτίο έχει λάβει σήμερα διαστάσεις, είναι η δημοσιοποίηση σχετικών πρακτικών από τα ερωτήματα που είχε θέσει ο βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπεμπτου από την εφημερίδα Πολίτης.

Ανάμεσα σε άλλα, η «viral» οδηγία που αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ενημερωτικό δελτίο είναι αυτή που αφορά της αντιασφυξιογόνες μάσκες προσώπου τις οποίες η ΑΗΚ καλεί τους κατοίκους να έχουν στο σπίτι τους μεταξύ άλλων αντικειμένων πρώτων βοηθειών, όπως είναι ένα κουτί πρώτων Βοηθειών, ένας πυροσβεστήρας, τρόφιμα έκτακτης ανάγκης καθώς επίσης και φανάρι με μπαταρίες.

Το ενημερωτικό δελτίο ετοιμάστηκε από την ΑΗΚ σε συνεργασία με το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και με την Πολιτική Άμυνα και αφορά βασικές οδηγίες ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος μεγάλης κλίμακας στις εγκαταστάσεις του Ηλεκτροπαραγωγικού.

Έχοντας κατά νου τις μαύρες μέρες που έζησαν οι κοινότητες αυτές κατά την φονική έκρηξη που έγινε στη ναυτική βάση στο Μαρί, οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους στην «απομακρυσμένη περίπτωση που θα συμβεί ένα ατύχημα μεγάλης κλίμακας», όπως αναφέρεται στο δελτίο.

Οι βασικές οδηγίες ασφαλείας

Σε περίπτωση ατυχήματος μεγάλης κλίμακας στις εγκαταστάσεις της ΑΗΚ στον Ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό θα ενημερωθείτε από:
- Σειρήνες Πολιτικής Άμυνας (Ζύγι)
- Ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (ιδιωτικούς/κρατικά)
- Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης
Μόλις ειδοποιηθείτε με έναν από τους πιο πάνω τρόπους, τότε άμεσα:
- Μπες και μείνε μέσα στο σπίτι σου (κλείσε όλες τις πόρτες και παράθυρα διέκοψε την χρήση υγραερίου / μην καπνίζεις/ σταμάτα όλα τα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού.
- Συντονίσου με την κρατική τηλεόραση
- Ανέμενε οδηγίες (διατήρησε την ψυχραιμία σου και μην θέτεις τον εαυτό σου ή και άλλους σε κίνδυνο).

Οργάνωση σπιτιού

- Να διατηρείτε συντηρημένο κουτί Πρώτων Βοηθειών
- Να διατηρείτε συντηρημένο πυροσβεστήρα
- Τρόφιμα έκτακτης ανάγκης
- Φανάρι και κατάλληλες μπαταρίες
- Φιλτρομάσκες προσώπου

Τα πιο πάνω αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο της ΑΗΚ, Ιανουάριος 2017.

Εξάλλου, ο κ.Θεοπεμπτου, είχε υποβάλει ερώτημα στις 22 Μαρτίου με παράκληση όπως απαντηθεί από τον Υπ.Ενέργειας. Η απάντηση ήρθε στις 2 Ιουνίου και σύμφωνα με αυτήν.

Στην απάντηση εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο προέκυψε το εν λόγω δελτίο ενώ αναφορικά με το κατά πόσο έγινε αξιολόγηση της ανταπόκρισης των σχεδίων και δράσεων μετά την έκρηξη στο Μαρί η απάντηση του Υπουργείου αναφέρει ότι τα σχέδια δράσης τηγς εγκατάστασης του Ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού δεν ήταν εφαρμόσιμα λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής της υποδομής του σταθμού. Κατά συνέπεια σημειώνεται, η οποιαδήποτε αξιολόγηση της ανταπόκρισής τους δεν ήταν δυνατή.



Πηγή: http://ift.tt/2wq7XEm

August 31, 2017 at 03:57PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος