Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Υπό επεξεργασία νομοσχέδια για αυτονόμηση της Πυροσβεστικής

Share this:

Την πρόσληψη, σε πρώτη φάση, 169 εποχικών πυροσβεστών για αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ακολούθως τον Οκτώβριο, άλλων 40 μόνιμων πυροσβεστών, εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ετοιμαστεί πακέτο νομοσχεδίων για αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 «Η δρομολογούμενη αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα δώσει, αναμφισβήτητα, περαιτέρω ώθηση στην εκπλήρωση της αποστολής της και των στρατηγικών στόχων της και θα την καταστήσει πιο ευέλικτη, ώστε να δρα άμεσα και ανεξάρτητα, χωρίς καθυστέρηση, βάσει της τεχνογνωσίας που θα έχει στον χειρισμό διαφόρων λειτουργικών προβλημάτων,» ανέφερε ο κ, Ιωνάς Νικολάου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ακόμη ότι έως τα τέλη του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί οι νέοι πυροσβεστικοί σταθμοί σε Βασιλικό και Αθηένου και ότι δρομολογείται η δημιουργία σταθμών στις Κυβίδες και την Αγία Νάπα. Η Κυβέρνηση προχωρά επίσης με την αγορά και εγκατάσταση δύο φορητών θερμικών καμερών στα ελικόπτερα μας. Οι εξαγγελίες του κύριου Νικολάου έγιναν σε συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία της CNP Ασφαλιστικής με αφορμή την έναρξη σήμερα εβδομάδας πυρασφάλειας.

 «Η εβδομάδα Πυρασφάλειας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αποτελεί το επιστέγασμα και την εντατικοποίηση των προσπαθειών της σε θέματα κυρίως πρόληψης των πυρκαγιών και οδηγιών προς το κοινό για το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς και όχι μόνο,» ανέφερε στην ομιλίας  του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσείας.

Μήνυμα της φετινής εβδομάδας πυρασφάλειας που διεξάγεται για 16η συνεχόμενη χρονιά είναι Μαθαίνω, Ενεργώ και προστατεύομαι με τρίπτυχό της την ενημέρωση, πρόληψη και προστασία. Η εβδομάδα θα κορυφωθεί την ερχόμενη Κυριακή με τους Πυροσβεστικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στις Φοινικούδες της Λάρνακας με τη συμμετοχή πυροσβεστών από την Ελλάδα και την Κύπρο.



Πηγή: http://ift.tt/2q7GYsU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος