Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Navtex ακόμη και για τα δελφίνια της κυπριακής ΑΟΖ εξέδωσαν οι Τούρκοι

Share this:

Συνεχίζει να εκδίδει NAVTEX  οι οποίες στερούνται κάθε σοβαρότητος η Τουρκία. Την ώρα που υπάρχει η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη, η Τουρκία επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί μια θαλάσσια επιστημονική "έρευνα" για τα δελφίνια εξακολουθεί να αξιώνει πως ένα μεγάλο μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας της ανήκει.

Οι κυπριακές αρχές ξέδωσαν την NAVTEX 162/17 από τον Σταθμό της Λάρνακας με την οποία ανακοίνωναν ότι από τις 5 μέχρι τις 18 Μαΐου το σκάφος Flash Royal θα πραγματοποιήσει σε μια εκτεταμένη περιοχή που βρίσκεται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και του χώρου κυπριακής ευθύνης για έκδοση NAVTEX, επιστημονικές έρευνες για θηλαστικά (δελφίνια).

Παράλληλα με την ίδια NAVTEX καλούνται όλα τα παραπλέοντα σκάφη να κρατήσουν μια απόσταση ασφαλείας 2 νμ.


NAVTEX - Ελλάδα - Τουρκία - δελφίνια


Χθες το πρωί, η Τουρκία εξέδωσε ANTI – NAVTEX 435/17 με την οποία ενημερώνει τους ναυτιλομένους στην Ανατολική Μεσόγειο ότι η περιοχή που καθορίζει η κυπριακή NAVTEX για επιστημονικες έρευνες του RV Flash Royal εμπίπτει σε περιοχή για την οποία η Τουρκία εχει την αρμοδιότητα να εκδίδει NAVTEX, και συνεπώς είναι άκυρη.

NAVTEX - Ελλάδα - Τουρκία - δελφίνια


Το περιστατικό αυτό συνέβη ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros συνεχίζει να κοβει βόλτες βορείως της Κύπρου, μεταξύ των ακτών του νησιού και της Τουρκίας, κινήσεις που καμία σχέση εχουν με τη Navtex, αλλά τηρούν γραμμή πλεύσης πάνω στη νοητή γραμμή των χωρικών υδάτων της Κύπρου στις βόρειες ακτές της.



Πηγή: http://ift.tt/2pkbguU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος