Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ημέρα κατά της μηνιγγίτιδας

Share this:

Στην ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση και άμεση εμβολιακή κάλυψη των παιδιών από την νόσο της μηνιγγίτιδας, αναφέρεται η παιδιατρική εταιρεία Κύπρου με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της μηνιγγίτιδας.

Εγκαινιάζοντας την ενημερωτική της εκστρατεία, αναφέρει πως η μηνιγγίτιδα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Την ιογενή, την μυκητιασική και την βακτηριακή, η οποία είναι η πιο σοβαρή, αφού προκαλεί εκατόν εβδομήντα θανάτους το χρόνο.

Ο Γραμματέας Παιδιατρικής Εταιρείας, Μιχάλης Αναστασιάδης ανέφερε πως, «όλοι κινδυνεύουν να προσβληθούν από μηνιγγίτιδα. /Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη στρατηγική για την καταπολέμηση της βακτηριακής μηνιγγίτιδας όπως και κάθε άλλης λοιμώδους ασθένειας. /Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί και να εντεθεί η ενημέρωση του κόσμου για τα συμπτώματα και την πρόληψη της νόσου.»

Το σοβαρότερο παθογόνο μικρόβιο της βακτηριακής νόσου είναι ο μηνιγγιτιδόκοκκος, ο οποίος μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, με το ποσοστό θνητότητας στην χώρα μας να φτάνει το δέκα τοις εκατό. Γι αυτό και θα πρέπει να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα

Η κ. Μαρία Κολιού, λοιμωξιολόγος  ανέφερε με την σειρά της «Να φροντίζουμε και τον καλό αερισμό των χώρων που ζούμε, να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τον συνωστισμό, να αποφεύγουμε το κάπνισμα. Η έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της κατάλληλης θεραπείας σώζει ζωές, κάθε λεπτό μετρά.»

Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε δυο θανάτους παιδιών από τη νόσο, ενώ παγκοσμίως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν ή πλήττονται από μόνιμες αναπηρίες.

 



Πηγή: http://ift.tt/2ptk03m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος