Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Στρασβούργο: Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε για υποδείξεις στην Τουρκία

Share this:

Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, απηύθυνε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου.

Η Συνέλευση ασχολείται με τα δημοκρατικά ελλείμματα στην Τουρκία, και ο κύριος Κασουλίδης ενημέρωσε τους βουλευτές για τις συστάσεις που έγιναν προς τον Τούρκο Υπουργό Δικαιοσύνης, για την ανάγκη σεβασμού της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την οποία παραβιάζουν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ αναφορά έκανε και για τα τεκταινόμενα στη χώρα μετά το δημοψήφισμα.

 «Ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε τις αρχές της Τουρκίας να προχωρήσουν με προσοχή μετά το δημοψήφισμα. Μπορώ μόνο να προσυπογράψω αυτή την έκκληση. Θα ήθελα επίσης να επαναλάβω τη σημασία του να εξασφαλίζεις το σεβασμό στις αρχές και αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και ειδικά το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης στη θανατική ποινή και της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Τουρκία σε αυτό το θέμα,»  ανέφερε ο ΥΠΕΞ στην ομιλία του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την στασιμότητα που, όπως είπε, παρατηρείται.

 «Δε θα κρύψω από τη Συνέλευση το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν όπως έδειξε το μομέντουμ που υπήρχε. Ας ελπίσουμε ότι αυτό συμβαίνει λόγω του ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη πολύ πρόσφατα και ας ελπίσουμε ότι το μομέντουμ θα επανέλθει.»

Ο Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε, ακόμα, ότι όλα τα μέρη και ειδικά η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλουν το άπαν των δυνάμεών τους για την επανένωση της Κύπρου.



Πηγή: http://ift.tt/2pt8hSp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος