Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους στην Ελλάδα (φωτό & βίντεο)

Share this:

Νέα επέλαση του χιονιά στην Ελλάδα, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τα ξημερώματα, οπότε και χτύπησε στο πρώτο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τα επόμενα 24ωρα θα είναι οι κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, οι θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση. Ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η Αττική υποδέχθηκε τη σφοδρή επίθεση του χιονιά στις 4 τα ξημερώματα, με χιονοστρόβιλους και κατά τόπους ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις, αλλά και ελαφρότερες σε όλη της την έκταση, ακόμη και στα παράλια.

Παρά την χιονόπτωση ανοιχτό παρέμεινε το κεντρικό οδικό δίκτυο, ακόμη και στον παράδρομο του «κρίσιμου» σημείου της Μαλακάσας.

Αντίθετα η εθνικής οδός, παρέμεινε κλειστή για 4-5 ώρες. Από το πρωί εκχιονιστικά οχήματα λειτουργούν για την διάνοιξη του οδικού δικτύου, με έμφαση στους ορεινούς δρόμους της Πάρνηθας, της Πεντέλης, του Διονύσου, της Κατεχάκη κ.α. Επίσης, κλήθηκαν για αποχιονισμό στον Κορυδαλλό και στην λεωφόρο Λαυρίου. 

Με λίγα προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού δεν λειτουργούν κάποιες γραμμές στα βόρεια προάστια, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση και σε μικρούς δρόμους.


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για το βορειανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω των ισχυρών βορειανατολικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ για τη Σαλαμίνα λειτουργεί κανονικά η γραμμή από τον Πειραιά και την Πάχη Μεγάρων.

Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε Καβάλα-Πρίνο, Κεραμωτή-Θάσο, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.





Facebook live από το CNN Greece 



Χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στην Ήπειρο

Χιονίζει μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα. Το χιόνι πέφτει σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο νομό.

Ήδη έχουν συγκροτηθεί συνεργία για τα μηχανήματα, ενώ έχει γίνει και διανομή αλατιού σε περιοχές του δήμου Ιωαννιτών, το οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εάν υπάρξει ανάγκη.

Θυελλώδεις άνεμοι

Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

ΧΙΟΝΙΑ - ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Αθήνα - κέντρο - χιόνια - χιονόπτωση

Αθήνα - κέντρο - χιόνια - χιονόπτωση

Αθήνα - κέντρο - χιόνια - χιονόπτωση

Αθήνα - κέντρο - χιόνια - χιονόπτωση

Αθήνα - κέντρο - χιόνια - χιονόπτωση

Πολύ πιο πυκνό είναι το χιόνι σε βορειότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Στη Φυλή τα πάντα είναι στα λευκά.

Αθήνα - Φυλής - Άνω Λιόσια - χιόνια - χιονοπτώσεις

Αθήνα - Φυλής - Άνω Λιόσια - χιόνια - χιονοπτώσεις

Αθήνα - Φυλής - Άνω Λιόσια - χιόνια - χιονοπτώσεις

Αθήνα - Φυλής - Άνω Λιόσια - χιόνια - χιονοπτώσεις

Αθήνα - Φυλής - Άνω Λιόσια - χιόνια - χιονοπτώσεις

Χιόνισε ακόμα και σε περιοχές πιο κοντά στη θάλασσα, όπως η Νέα Σμύρνη.

Χιόνια - χιονοπτώσεις - Νέα Σμύρνη

Χιόνια - χιονοπτώσεις - Νέα Σμύρνη

Χιόνια - χιονοπτώσεις - Νέα Σμύρνη




Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2hxmNDb

December 29, 2016 at 09:30AM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος