Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Εντατική προετοιμασία σε 3 πρωτεύουσες - Σκοπός η αξιοποίηση του χρόνου ως τη διάσκεψη

Share this:

Εντατική είναι η προετοιμασία στο τρίγωνο Αθηνών Αγκυρας Λευκωσίας ενόψει Γενεύης. Ελλάδας και Κύπρος, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συντονίζουν τις κινήσεις τους και αναλαμβάνουν δράση σε διεθνές επίπεδο.

Στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η αξιοποίηση του διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την μετάβαση στην Ελβετία, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως είπε ο κος Χριστοδουλίδης «Οι προετοιμασίες, αφορούν τόσο θέματα διαδικασίας όσο και θέματα ουσίας, που άπτονται από τη μια των διαφωνιών και προσεγγίσεων που υπάρχουν μέχρι στιγμής ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς επίσης και του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων που αναμένεται να απασχολήσουν τη διάσκεψη για την Κύπρο που ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου»

Την πρώτη τους συνάντηση για το νέο έτος θα έχουν την Τέταρτη 4 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι θα συναντηθούν επίσης και το Σάββατο στις επτά του μήνα. Από την ερχόμενη Τρίτη καθημερινές θα είναι και οι συναντήσεις των δυο διαπραγματευτών, οι οποίοι θα συζητήσουν οριζόντια όλα τα ανοικτά θέματα.

Στην αντίπερα όχθη όπως ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία θα εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη από τον πρόεδρο της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 «Στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη πενταμερής διάσκεψη και νωρίτερα στις 9 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου θα συναντηθούν οι πλευρές. Οι διαπραγματεύσεις στο νησί συνεχίζονται. Και ο κ. Πρόεδρός μας είπε ότι θα συμμετάσχει. Αναμένεται να συμμετάσχουν στο πιο υψηλό επίπεδο και η Βρετανία και η Ελλάδα.»είπε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο απερχόμενος ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Μουσταφά Ακιντζί για τις προσπάθειές του, την ισχυρή αποφασιστικότητά του, τη συνεργασία και την προσωπική του συμβολή για τη λύση του κυπριακού προβλήματος. Προηγήθηκε επιστολή του κ. Ακιντζί, με την οποία ευχαρίστησε τον Μπαν Γκι Μουν για τη συμμετοχή του στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα ο ψευδοπρωθυπουργός Χουσείν Όζγκιουργκιουν, τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην Αγκυρα, όπου θα έχει νέα συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν. Την ίδια ώρα δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων. Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την Μόρφου, την ακτογραμμή και τις εγγυήσεις, ήταν η θέση που διατύπωσε ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους. 



Διαβάστε περισσότερα → http://ift.tt/2iQeVdW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΚΥΠΡΟΣ : Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΠΛΕΪΟΦ : ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » 2η Κατηγορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ » ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ » Κύπρος